- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της ημερίδας του Κινήματος Αλλαγής για την πρωτοβάθμια Υγεία, που διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, απάντησε στα όσα είπε στη Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι η «η χώρα χρειάζεται Πολιτική Αλλαγή με Αλλαγή Πολιτικής πριν να είναι αργά. Χρειάζεται ξανά δημοκρατική και προοδευτική αλλαγή με σαφή στρατηγική και νέους εθνικούς στόχους. Για αυτό χτυπάμε την καμπάνα της εθνικής αφύπνισης για να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του».
Η κ. Γεννηματά μίλησε για θλιβερή εικόνα και ευτελισμό στον οποίο οδηγούν τη χώρα και τη διεθνή σκηνή οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος. Για την κατάντια, όπως είπε, να εκφράζονται διαφορετικές απόψεις από τον συγκυβερνήτη στα εθνικά θέματα και ο κ. Τσίπρας να το ανέχεται. «Μην του πειράξει κανείς τον ακροδεξιό συνεταίρο του. Πόσο πιο χαμηλά; Την ώρα που η Αριστερά στην Ευρώπη συζητά με τη σοσιαλδημοκρατία, αυτός κρατά σφιχτά τους δεσμούς του με το μόρφωμα της ακροδεξιάς. Ευτελίζει τις αξίες της αριστεράς και αποτελεί με την πολιτική του τον πολιτικό χορηγό της δεξιάς και του Μητσοτάκη», υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
Εκφράζοντας την αισιοδοξία της για τη δυναμική του Κινήματος Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιδιώκει τον διχασμό χωρίς καμία αυτοκριτική για τις ευθύνες τους στη κρίση που περνάει η χώρα. «Τους προκαλώ λοιπόν να αφήσουν οι μεν την προπαγάνδα και την ασφάλεια των υπογείων τους, οι δε την αλαζονεία της σιγουριάς και να βγουν στην κοινωνία. Εκεί θα μετρηθούμε. Εμείς κρατάμε την σημαία μιας μεγάλης προοδευτικής πολιτικής κληρονομιάς και πιστεύουμε πως θα σηκώσουμε ξανά τη σημαία της παράταξης και τη χώρα ψηλά», τόνισε η κ. Γεννηματά και επανέλαβε τη θέση του Κινήματος Αλλαγής. «Ο τόπος χρειάζεται ισχυρή Κυβέρνηση (ευρείας πλειοψηφίας) με προοδευτική ατζέντα που θα κερδίσει τη χαμένη αξιοπιστία και εμπιστοσύνη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Ζητάμε ισχυρή εντολή ώστε στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής να λειτουργήσουμε ως ο κρίσιμος καταλύτης για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας πλειοψηφίας που θα δώσει, επιτέλους, βιώσιμη λύση για τη χώρα», πρόσθεσε.
Απέρριψε κατηγορηματικά κάθε σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ σε δημιουργία μετώπων ερήμην των προβλημάτων και των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας. «Το «φύγε εσύ-έλα εσύ» δεν είναι πολιτική Αλλαγή, αλλά ένας δρόμος αναπαραγωγής της κρίσης, δημιουργίας νέων αδιεξόδων», τόνισε.
Η Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στα σημαντικά προβλήματα του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας Υγείας, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι το ΕΣΥ μετατρέπεται από την
Επέκρινε και τη ΝΔ καθώς «διαμορφώνει μια αντίληψη απελευθέρωσης της αγοράς υγείας που, με τον τρόπο που περιγράφεται, υπονομεύει τον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος και αναιρεί την αρχή της καθολικής κάλυψης. Η διάλυση του ΕΣΥ από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τη βολεύει απολύτως. Η μετατροπή του ΕΣΥ σε σύστημα β' κατηγορίας, εξυπηρετεί τα σχέδια της για περικοπή των δημόσιων δαπανών και αύξηση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα και των ασφαλιστικών εταιρειών. Η μετακύληση του κόστους στους πολίτες πλήττει κυρίως τους αδύνατους, δημιουργεί αποκλεισμούς»
Κατέθεσε 10 προτάσεις για να ανασυγκροτηθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη.
Συγκεκριμένα:
- Κέντρα Υγείας σε όλους τους Καλλικρατικούς Δήμους και πολυδύναμα Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας στα μεγάλα αστικά κέντρα.
- Τοπικά Δίκτυα ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα
- Έμφαση στην πρόληψη.
- Ευρεία χρήση της Τηλεϊατρικής, με ολοκλήρωση του Εθνικού Δικτύου και e-health υπηρεσίες.
- Σύσταση ειδικών κέντρων για την διαχείριση χρόνιων Νοσημάτων (διαβήτης, υπέρταση, χρόνια αποφρακτικές πνευμονοπάθειες κλπ)
- Μείωση της συμμετοχής των πολιτών στα Φάρμακα (και αντίστοιχη αναπροσαρμογή του σχετικού πλαφόν) με ιδιαίτερα αυξημένο ποσοστό μείωσης για χαμηλόμισθους/χαμηλοσυνταξιούχους. Κατάργηση της εισφοράς για υγεία στις επικουρικές Συντάξεις
- Νέο σύστημα στην συνεχή Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση των ιατρών υπό τον έλεγχο του ΚΕΣΥ και στην εξειδίκευση τους, με στόχο να μείνουν στην χώρα οι υψηλής ποιότητας νέοι γιατροί που σήμερα φεύγουν στο εξωτερικό.
- Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία και τη πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας
- Αδιάβλητη διαδικασία επιλογής στελεχών στο ΕΣΥ. Δημόσιες Προκηρύξεις με διαφανή κριτήρια.
- Αποκέντρωση του Συστήματος.