- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Δανέλλης: Αν η ΠΓΔΜ ολοκληρώσει τη συνταγματική αναθεώρηση και εμείς αρνηθούμε την κύρωση της Συμφωνίας, η Ελλάδα θα απομονωθεί διεθνώς
Τι είπε για το Ποτάμι
«Αλίμονο στην Ελλάδα αν η ΠΓΔΜ καταφέρει να ολοκληρώσει θετικά τις βαριές υποχρεώσεις συνταγματικής αναθεώρησης και στη συνέχεια εμείς αρνηθούμε την κύρωση της Συμφωνίας. Η διεθνής απομόνωση και η απώλεια κάθε αξιοπιστίας και κύρους είναι βέβαιες για την Ελλάδα» τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης. Υποστηρίζει ότι «η προσφυγή στις κάλπες για το θέμα αυτό μας βάζει μπροστά σε βέβαιες περιπέτειες πολιτικής αστάθειας» καθώς θα έφερνε σε δεινή θέση και τη Νέα Δημοκρατία, απειλώντας τη συνοχή της και εκτιμά ότι αν βρεθούμε μπροστά σε ένα τόσο κρίσιμο δίλημμα, «το Ποτάμι θα σταθμίσει τη θέση του με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον, όπως άλλωστε οφείλει να κάνει ο κάθε ένας από εμάς».
Για τη συγκρότηση προοδευτικού μετώπου ο κ. Δανέλλης επισημαίνει ότι «δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους η -έστω και καθυστερημένη- αφύπνιση των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης να ανακόψουν την επέλαση του νεολαϊκισμού, του ανορθολογισμού, του ακροδεξιού αντιευρωπαϊσμού, που ευνοούνται από τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της κυρίαρχης Δεξιάς και τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και των δικαιωμάτων» και προσθέτει ότι οι αναμφισβήτητες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποτελέσουν κολυμπήθρα του Σιλωάμ για εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.
Αναφερόμενος στο Ποτάμι υπογραμμίζει ότι απαιτείται αποσαφήνιση της φυσιογνωμίας του και καθαρός λόγος. «Οφείλουμε μακριά από βολονταρισμούς, να ανιχνεύσουμε με ρεαλισμό τους λόγους που συντρέχουν ώστε το Ποτάμι εξελισσόμενο να παραμείνει στο πολιτικό στερέωμα της χώρας» είπε.
Για το προσφυγικό και την κατάσταση στη Μόρια, σημειώνει ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε την προσφυγική κρίση αρχικά με ελαφρότητα, αδυνατώντας να αξιολογήσει την έκταση του προβλήματος και συμπληρώνει ότι «η γραφειοκρατία, οι ανεπαρκείς χειρισμοί και η δέσμευση της παραμονής των προσφύγων-μεταναστών στα κέντρα πρώτης υποδοχής οδήγησαν μοιραία στη ντροπιαστική για τη χώρα εικόνα στη Μόρια».