- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τι είπε ο Τσακαλώτος σε Λαγκάρντ και Τόμσεν για τις συντάξεις - Πώς αντέδρασαν
«Και οι δύο άκουσαν τα επιχειρήματα με ενδιαφέρον»
Τα ελληνικά επιχειρήματα ότι αφενός η μείωση των συντάξεων δεν αποτελεί διαρθρωτικό μέτρο και πως αφετέρου υπάρχει πλέον ο δημοσιονομικός χώρος για να υλοποιηθεί η πλειονότητα των αντιμέτρων σε βάθος τετραετίας, έθεσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν και στη συνέχεια στη γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε μαζί τους στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ στο Μπαλί.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, και οι δύο αξιωματούχοι του Ταμείου άκουσαν με ενδιαφέρον τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς.
Παράλληλα, επεσήμαναν ότι το μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου είναι πρωτίστως ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων εταίρων της και ότι ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να αναλωθεί προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης.
Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στις 9.00 (τοπική ώρα) και στις 15.00 (τοπική ώρα), αντιστοίχως.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:
Σήμερα Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 στο περιθώριο των εργασιών της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Μπαλί ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Δ.Ν.Τ κ. Πολ Τόμσεν στις 9 π.μ. (τ.ώ.) και στη συνέχεια με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ στις 15.00 (τ.ώ.).
Και οι δύο άκουσαν τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς με ενδιαφέρον, τόσο για το ότι η μείωση των συντάξεων δεν αποτελεί διαρθρωτικό μέτρο όσο και για το ότι υπάρχει πλέον ο δημοσιονομικός χώρος για να υλοποιηθεί η πλειονότητα των αντιμέτρων σε βάθος τετραετίας. Επισήμαναν επίσης ότι το μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου είναι πρωτίστως ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων και τέλος, ότι ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να ξοδευτεί προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης.