Πολιτικη & Οικονομια

Στον πατέρα του επιρρίπτει το σύνολο των ευθυνών ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Τι δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την πλήρη άγνοιά του για τα σκανδαλωδώς υπερτιμημένα οικονομικά στοιχεία της Folli Follie Group  στην Ασία επιμένει να δηλώνει ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής". Ο κ. Κουτσολιούτσος αρνείται να παραιτηθεί και αντ’ αυτού επιρρίπτει το σύνολο των ευθυνών στον πατέρα του και βασικό μέτοχο της  Folli Follie, Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ο οποίος την προηγούμενη Τετάρτη παραιτήθηκε από πρόεδρος, μετά τις αποκαλύψεις για έλλειμμα ενός δισ. δολαρίων στις ασιατικές πωλήσεις και 290 εκατ. δολάρια από το ταμείο.

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ισχυρίζεται πως υπήρχε πλήρης διαχωρισμός της εισηγμένης σε δύο ομίλους, ευρωπαϊκό και ασιατικό, και πως δεν ήταν σε θέση να αντιληφθεί ή να ελέγξει την εξέλιξη στην Ασία. Υποστηρίζει πως έχει βρει επενδυτές- αναφέροντας χαρακτηριστικά "συζητάω με τρεις υποψήφιους επενδυτές"- αλλά δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα τους επικαλούμενος ρήτρες εμπιστευτικότητας.

Τέλος ο CEO της FF Group θεωρεί πως συνεπικουρούμενος από τους συμβούλους μπορεί να διασώσει έναν μικρότερο πλέον όμιλο και δηλώνει ότι δεν θα διστάσει να κινηθεί νομικά εναντίον του πατέρα του.