- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Το υπουργείο Δικαιοσύνης πιέζει για εκδίκαση των υποθέσεων και την έκδοση οριστικής απόφασης μέχρι την 1η Νοεμβρίου προκειμένου να απομακρυνθούν από το Δημόσιο όσοι συμβασιούχοι εξακολουθούν να εργάζονται παρότι έχει λήξει η σύμβασή τους.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Έθνος», με δικαστική εκκαθάριση μέχρι την 1η Νοεμβρίου οδηγούνται 6.000 υποθέσεις υπαλλήλων του Δημοσίου, που ανήκουν τυπικά στην κατηγορία των συμβασιούχων, αλλά εξακολουθούν να εργάζονται και να αμείβονται.
Πρόκειται για την ομάδα των εργαζομένων που -μετά τη λήξη της σύμβασής τους- προσέφυγε στα δικαστήρια κατά του Δημοσίου, με το αιτιολογικό ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίας ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό ότι μέχρι την 1η Νοεμβρίου θα έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις που αφορούν 6.000 υποθέσεις συμβασιούχων και στόχος είναι να καθαρογραφούν οι αποφάσεις ως το τέλος του έτους.
Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει να βάλει τέλος στην φάμπρικα των αναβολών που διεκδικούσαν και πετύχαιναν κυκλώματα στα οποία μετείχαν ακόμη και δήμαρχοι αλλά και δικηγόροι εργατολόγοι ώστε οι πελάτες τους να παραμένουν επ' αόριστον στο Δημόσιο.
Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι από τους 6.000 υπαλλήλους για τους οποίους αυτή τη στιγμή υπάρχει εκκρεμοδικία, οι 5.000 θα οδηγηθούν στην έξοδο από το Δημόσιο. Εάν αυτό επιτευχθεί θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των υπαλλήλων που πρόκειται να απολυθεί το 2014 στη βάση της συμφωνίας με την τρόικα που απαιτεί 4.000 απολύσεις για το 2013 και 11.000 απολύσεις για το 2014.
Δ.Κ.