- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Το πράσινο φως για την αναδιάρθρωση των δομών υπουργείων και φορέων από όπου θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό του Δημοσίου που θα τεθεί στο 1ο κύμα διαθεσιμότητας (12.500 υπαλλήλων) άναψε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδρίασε τη Δευτέρα το πρωί υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.
Κάπως έτσι, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τους 8.100 υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα κινητικότητας.
Καθαρίστριες, φύλακες, βοηθητικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί υπάλληλοι έχουν τεθεί στην πρώτη γραμμή της διαθεσιμότητας με βάση την αξιολόγηση των οργανογραμμάτων των υπουργείων.
Στην πλειονότητά τους, σύμφωνα με τα «Νέα», οι υπάλληλοι είναι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ προτάσσονται οι υπάλληλοι που έχουν σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα με δύο μεθόδους:
Α. Με την κατάργηση ολόκληρου κλάδου εργαζομένων σε ένα υπουργείο ή σε έναν φορέα.
Β. Με μερική κατάργηση οργανικών θέσεων από έναν κλάδο εργαζομένων.
Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες θα καταργούνται οι οργανικές θέσεις ανά υπουργείο και εποπτευόμενο φορέα και κατόπιν θα ξεκινήσει, όπου χρειάζεται, η αξιολόγηση του προσωπικού προκειμένου μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί οι λίστες με τα «ονοματεπώνυμα» των εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Το δεύτερο κύμα της κινητικότητας που θα αφορά σε 12.500 επιπλέον υπαλλήλους μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να προκύψει κυρίως από τους δήμους που έχουν δεσμευτεί να προχωρήσουν άμεσα σε αυτοαξιολόγηση δομών και υπηρεσιών.
Παράλληλα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισπεύδει τους πειθαρχικούς ελέγχους για τους επίορκους υπαλλήλους, και μέσα σε ένα μόλις μήνα, από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο απολύθηκαν 104 υπάλληλοι που εκκρεμούσαν για αρκετό καιρό οι υποθέσεις τους. Επίσης, διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι για πλαστά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και οδήγησης σε υπαλλήλους που έχουν μπει στην κινητικότητα, ενώ το σώμα ελεγκτών Δημοσίου κάνει συνεχώς εφόδους σε υπηρεσίες για να εντοπίσει τους κοπανατζήδες.
Στον προγραμματισμό της κυβέρνησης έχουν προβλεφθεί 9.241 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, δηλαδή 1.141 περισσότεροι από τον στόχο που είναι 8.100 υπάλληλοι, για να αντιμετωπιστούν τυχόν αστοχίες κατά τη διάρκεια της εφαρμογής.
Ποιοι φεύγουν και από πού
Υπουργείο Υγείας 1.735 άτομα
Γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι από 13 νοσοκομεία. 7 εργαζόμενοι από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου, 181 από την Πολυκλινική και 189 από το παράρτημά της, 233 από το Σισμανόγλειο, 300 από το «Φλέμιγκ», 154 από το Κωνσταντινοπούλειο, 176 από το Νοσ. Πατησίων, 29 από το Σπηλιοπούλειο, 20 από το Ινστιτούτο Ερευνας Νοσημάτων Θώρακα, 270 από το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, 61 από το Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης, 38 από το ειδικό Παθήσεων Θεσσαλονίκης, 7 από το Αφροδίσιων Νοσημάτων Θεσσαλονίκης και 170 από το «Παναγία Θεσσαλονίκης»
Υπουργείο Εσωτερικών 3.000 Δημοτικοί αστυνόμοι
Παιδείας, 1.500 άτομα, κυρίως διοικητικό προσωπικό μόνιμου και αορίστου χρόνου από ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σε διαθεσιμότητα θα τεθεί προσωπικό ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ.
Υποδομών και Μεταφορών - 758 υπάλληλοι - 330 υπάλληλοι του ταμείου αποκατάστασης σεισμοπλήκτων,128 άτομα από το διοικητικό προσωπικό της ΓΓ Δημοσίων Έργων, αλλά και 300 υπάλληλοι της ΥΠΑ.
Υπουργείο Εργασίας - 618 συνολικά άτομα - 20 από την κεντρική διοίκηση, 211 από το ΙΚΑ, 263 από τον ΟΑΕΔ, 20 από τον ΟΓΑ και 29 από το ΕΤΕΑ.
Υπουργείο Πολιτισμού - 250 άτομα - 125 από την Κεντρική υπηρεσία, 15 από ΝΠΔΔ και 110 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Υπουργείο Οικονομικών - 485 άτομα - καταργείται ο κλάδος της καθαριότητας και έτσι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα 485 καθαρίστριες με σχέση αορίστου χρόνου 4ωρης απασχόλησης.
Υπουργείου Τουρισμού - 138 υπάλληλοι - Οι 40 είναι διοικητικών καθηκόντων και βοηθητικών ειδικοτήτων από την κεντρική υπηρεσία και 98 από τον EOT
Υπουργείο Δικαιοσύνης - 38 άτομα - καθαρίστριες, φύλακες και επιμελητές θα βγουν σε διαθεσιμότητα
Υπουργείο Ναυτιλίας - 48 άτομα - 22 διοικητικοί υπάλληλοι της κεντρικής υπηρεσίας και 26 ΓΓ Αιγαίου θα βγουν σε διαθεσιμότητα
Υπουργείο Εξωτερικών - 10 άτομα θα βγουν σε διαθεσιμότητα. Πρόκειται για υπαλλήλους που υπηρετούν ως διοικητικό προσωπικό στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας - 410 άτομα - θα βγουν σε διαθεσιμότητα 290 τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό και 120 μόνιμοι διοικητικών και τεχνικών ειδικοτήτων
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - 131 άτομα θα βρεθούν εκτός δημοσίου. Πρόκειται για 59 μόνιμους και 52 εργαζόμενους με σύμβαση αορίστου χρόνου διοικητικών και βοηθητικών ειδικοτήτων από την κεντρική υπηρεσία, τον ΕΦΕΤ, το Μπενάκειο και το ΙΓΕ.
Δ.Κ.