- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η 50ετής επιμήκυνση των διακρατικών δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο των προγραμμάτων διάσωσης, και η μείωση των επιτοκίων το «ελάχιστο», είναι μία από τις επιλογές που έχει η Γερμανία και ο ευρωπαϊκός βορράς προκειμένου να αποφύγουν το «ανάθεμα» ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού δημόσιου χρέους, όπως αναφέρει ανάλυση του πρακτορείου Reuters.
Όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο, ο τρόπος με τον οποίο θα δοθεί η «ελάφρυνση του χρέους», εάν τελικά κριθεί αναγκαία, θα είναι ένα «σκληρό τεστ» για το Βερολίνο, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους βρίσκεται πλέον στα χέρια του επίσημου τομέα της ευρωζώνης.
Παρά ταύτα, και εν μέσω της έντονης φημολογίας που έχει ξεσπάσει κατά τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με το ενδεχόμενο νέου προγράμματος για την Ελλάδα το 2014, το Reuters υπογραμμίζει πως οι όποιες δύσκολες νύχτες διαπραγματεύσεων «είναι απίθανο να προκαλέσουν το είδος της κρίσης που έχει εγείρει το ενδεχόμενο διάλυσης του ευρώ στο πρόσφατο παρελθόν».
Όπως σημειώνει το διεθνές πρακτορείο, το γεγονός ότι «η κατάρρευση του ενιαίου νομίσματος δεν είναι πλέον ένας άμεσος κίνδυνος αντανακλά την σταθερότητα της πολιτικής συμφωνίας που έσωσε την Ελλάδα πριν από έναν χρόνο», όταν η Γερμανία «συμφώνησε να συνεχίσει τη βοήθεια προς την Ελλάδα ώστε αυτή να παραμείνει στο ευρώ , με αντάλλαγμα το ‘σφίξιμο της ζώνης’».
Ωστόσο, μολονότι το έδαφος φαντάζει πλέον σταθερότερο, «το γεγονός ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας έχει ξεφύγει εκτός δρόμου τόσο σύντομα καταδεικνύει πως η Ευρώπη ακόμη παλεύει [με την κρίση]», και απέχει από το να «αφοπλίσει την απειλή» για το ευρώ.
Δ.Κ.