Πολιτικη & Οικονομια

Η γελοιότητα μιας είδησης για την Σαντορίνη

10+1 λογικές σκέψεις για την είδηση: «Μιχελάκης και Κεφαλογιάννη πηγαίνουν στη Σαντορίνη»

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
47410-98112.jpg

1. Ούτε η Κεφαλογιάννη, ούτε ο Μιχελάκης, μπόρεσαν να σκεφτούν να πάνε μόνοι τους. Πρέπει να τους δώσει εντολή το αφεντικό, σα να είναι οι Άγγελοι του Τσάρλυ. 

2. Όχι, τα τηλέφωνα δεν είναι αρκετά. Αν δεν είναι αυτοπροσώπως εκεί, για να δώσουν με τα χέρια τους κανένα γαλλικό κλειδί στο μάστορα που επισκευάζει τη γεννήτρια δεν γίνεται δουλειά.

3. Συνέχεια του προηγούμενου: Αν δεν είναι αυτοπροσώπως εκεί οι υπουργοί, πώς θα πάρουν αυτό το χαρακτηριστικό ημιανήσυχο-ημικαθησυχαστικό ύφος (που θυμίζει εμβολή), για το τηλεοπτικό πλάνο. Αυτό διορθώνει κάπως τη ζημιά.

4. Ο πρωθυπουργός έχει προτεραιότητες: Πρώτα αφήνει να γίνουν τα προσκυνήματα στην Παναγία και αφού περάσουν δυό μέρες με black-out και βεβαιωθεί ότι οι προσευχές δεν αποδίδουν, αποφασίζει να στείλει κάποιον εκεί.

5. Ο πρωθυπουργός έχει αλληλεγγύη: Πρώτα αφήνει την υπουργό Τουρισμού (ο άλλος είναι επικρατείας) να ολοκληρώσει την περιοδεία στην εκλογική της περιφέρεια και στη συνέχεια την ενοχλεί με το πρόβλημα. Πρώτα τα σημαντικά.

6. Κάποιοι από το επιτελείο του πρωθυπουργού (ή και ο ίδιος), πιστεύουν ακόμα στις «μαυρογιαλούριες» μεθόδους άσκησης πολιτικής. Δηλαδη: Μπορεί να μην έχεις λύση για το πρόβλημα, αλλά αν δείχνεις ότι ασχολείσαι, κάποιοι (ηλίθιοι) μπορεί να το εκτιμήσουν. Και στο κάτω κάτω, όταν δεν μπορείς να πείσεις πλέον κανέναν νοήμονα, καλοί είναι και οι ηλίθιοι.

7. Όλα τα μέσα που «ανέβασαν» ταυτόχρονα την δήθεν είδηση της «Εντολής Σαμαρά» (πάνω από τις εξελίξεις για το θέμα του 19χρονου), το έκαναν από γνήσιο δημοσιογραφικό αισθητήριο, έτσι;

8. Αν η ΔΕΗ, ήταν ιδιωτική εταιρία, οι ακριβοπληρωμένοι διοικητές της, θα ήταν τώρα υπόλογοι. Γιατί, ακριβώς για να προβλέπουν κάτι τέτοιο είναι ακριβοπληρωμένοι.

9. Δεν υπάρχει καμμία «ζημιά», που να μην διορθώνεται, με 2-3 δημοσιεύματα για το «νέο ρεκόρ αφίξεων στη Σαντορίνη». Οπότε, γιατί να μπει κανείς στον κόπο να αντικαταστήσει τις πανάρχαιες γεννήτριες του μαζούτ;

10. Ναι, το «με εντολή Σαμαρά» είναι πλέον ανέκδοτο. Αλλά για να καταλάβεις ότι σε έχουν πάρει στο ψιλό, πρέπει να διαθέτει κανείς μια ελάχιστη ικανότητα αντίληψης. Αν όμως διέθετε αυτή την ικανότητα, θα έκανε άλλη δουλειά, που θα απαιτούσε περισσότερες ικανότητες. Δεν θα έκανε την κυβερνητική «ηχώ».

11. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι το μόνο χειρότερο από έναν ανίκανο, είναι ο ανίκανος με ύφος. Τώρα βρέθηκε και κάτι ακόμα χειρότερο: Ο ανίκανος με ύφος που σε θεωρεί επιπλέον και ηλίθιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.