- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Μετ' εμποδίων η έξοδος στις αγορές - Πάνω από 4,6% η απόδοση του 10ετους ομολόγου
Σε υψηλά επίπεδα για έκτη συνεχή συνεδρίαση
Απαγορευτική είναι η έξοδος στις αγορές λόγω των ελληνικών ομολόγων, καθώς η απόδοση του 10ετούς κινείται πάνω από τα επίπεδα του 4,6%, με τάση ανοδική, που επαναφέρει την επενδυτική ορατότητα το όριο του 5%.
Για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, όπως αναφέρει το capital.gr, η απόδοση του ελληνικού ομολόγου κυμαίνεται σε επίπεδα υψηλότερα από εκείνα που βρισκόταν όταν συμφωνήθηκε το τελευταίο πακέτο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, γεγονός που προκαλεί σοβαρές ανησυχίες για το κατά πόσο η χώρα μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών.
Η Ελλάδα δεν αποτελεί επενδυτικό παράδεισο, τηρουμένων των αναλογιών, ενώ η πραγματικά μεγάλη πρόκληση που πρόκειται να αντιμετωπίσει η χώρα είναι το γεγονός ότι θα επιστρέψει στις αγορές και θα δανειστεί με πολύ υψηλότερα επιτόκια.
Με την απόδοση του δεκαετούς στο 4,62% σήμερα, τα επίπεδα δεν είναι ικανά για να οδηγήσουν τον ΟΔΔΗΧ να κάνει οποιαδήποτε έκδοση.
Επίσης, η απόδοση του 5ετούς κινείται στο 3,68%, αυξημένη κατά 4,1% σε σχέση με χθες.
Η εικόνα αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει μόλις λίγες ώρες μετά τη δήλωση του μέλους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ, στην Καθημερινή ότι θα είναι πιο δύσκολο για την Ελλάδα να πείσει τις αγορές. Ο Κερέ σύστησε στην Ελλάδα υπομονή και σύνεση κατά την αξιολόγηση της πρόσβασης στις αγορές.
Τους τελευταίους μήνες οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων παρέμειναν υψηλές και ευμετάβλητες, αντιδρώντας στις διεθνείς και ευρωπαϊκές πιέσεις ακόμη και μετά την έγκριση μέτρων για το χρέος από το Eurogroup τον Ιούνιο και την αναβάθμιση της πιστοληπτικής διαβάθμισης της Ελλάδας από τους οίκους αξιολόγησης.
Ίσως το σημαντικότερο, η εμπιστοσύνη των επενδυτών θα βασίζεται στη συνεχιζόμενη υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και στην αποφυγή των υπαναχωρήσεων σε σχέση με προηγούμενες βελτιώσεις, ανέφερε ο Κερέ.