Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία δεν φοβάται και δεν φιμώνεται

«Πιστεύει κανείς ότι ο κ. Τσίπρας προτίθεται να εφαρμόσει έστω και το ελάχιστο;»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bolari23.jpg
©EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να εφαρμόσει τίποτα απ' όσα θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ, επισημαίνοντας: «Πιστεύει κανείς ότι ο κ. Τσίπρας προτίθεται να εφαρμόσει έστω και το ελάχιστο; Ανέβηκε στη ΔΕΘ όταν ήξερε ότι θα γίνει πρωθυπουργός και έταξε όσα έταξε. Τώρα που ξέρει ότι χάνει, πιστεύετε ότι θα δείξει αυτοσυγκράτηση στις παροχές;».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τους νόμους Κατρούγκαλου και Παρασκευόπουλου μόλις έρθει στην εξουσία.

«Το σύστημα του Νόμου Κατρούγκαλου ουσιαστικά τιμωρεί όσους εργάζονται. Θα αλλάξουμε την ανταποδοτικότητα: Αν δουλεύεις περισσότερο, θα παίρνεις περισσότερα» είπε, επισημαίνοντας ότι χρειάζονται αλλαγές και στο ύψος των εισφορών. «Θέλουμε να μειώσουμε εντός 4ετίας σε 15% από 20% τις κύριες εισφορές» εξήγησε.

Κοστολογημένες οι μειώσεις

Παράλληλα, υποστήριξε ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η δημοσιονομική σταθερότητα της Ελλάδας, καθώς η χώρα δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. «Είναι τραγική η αποτυχία Τσίπρα και βαριά η προσωπική του ευθύνη» ξεκαθάρισε.

Για το ζήτημα των φόρων τόνισε πως «οι μειώσεις, θέλουμε να είναι κοστολογημένες», δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να περιοριστούν οι κρατικές δαπάνες που επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαρκώς αυξάνονται.

«Δεν θα κάνουμε απολύσεις. Σήμερα γίνονται προσλήψεις εκεί που δεν έχουμε ανάγκη. Πρώτη προτεραιότητα είναι η Υγεία, δεύτερη, οι παιδικοί σταθμοί και τρίτη, η Παιδεία» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η ΝΔ δεν τρομοκρατείται - Βραχίονας λάσπης ο Βαξεβάνης

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Σοφίας Ζαχαράκη, χαρακτήρισε «πρωτοφανές» να φθάνει περιπολικό έξω από τα γραφεία του κόμματος και να ζητείται η σύλληψή της αναπληρώτριας εκπροσώπου για ένα πολιτικό της σχόλιο. 

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου αλλά εμείς κρίνουμε την αντίδραση του κ. Βαξεβάνη. Δεν είναι δυνατόν να ποινικοπιοιείται η πολιτική ζωή του τόπου. Υπάρχει η αστική δικαιοσύνη. Όλα τα υπόλοιπα έχουν ως στόχο να φιμωθεί η αντιπολίτευση» δήλωσε, προσθέτοντας: «Ο κ. Βαξεβάνης είναι βραχίονας λάσπης και ταυτισμένος με τον κ. Τσίπρα. Η Νέα Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν φιμώνεται και δεν φοβάται. Θα υπερασπιστώ την οικογένειά μου και τα στελέχη μας».

Μικρό κυβερνητικό σχήμα

Στην ερώτηση με ποια πρόσωπα θα κυβερνήσει, απάντησε ότι θα δημιουργήσει ένα μικρό κυβερνητικό σχήμα, χωρίς αναπληρωτές και λίγους υφυπουργούς.

«Θέλω να κυβερνήσω με τη γενιά μου και με μικρότερους από εμένα. Πρόσωπα με μεγάλη φθορά εξουσίας δεν θα δείτε. Θα δείτε όμως και πρόσωπα που δεν ανήκουν στον δικό μας πολιτικό χώρο. Θα κάνω αξιοκρατικές επιλογές και δεν έχω να εξαργυρώσω κομματικά γραμμάτια...» τόνισε.

Προβληματική η συμφωνία με τα Σκόπια

Για το θέμα της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ επανέλαβε ότι με το τηλεγράφημα των WikiLeaks αποδεικνύεται ότι είναι προβληματική η συμφωνία.

«Δώσαμε αυτό που πάντα ήθελαν και δεν πήραμε τίποτα. Πάνω στον αλυτρωτισμό τους στηρίζεται όλη η προπαγάνδα του Ζάεφ. Εμείς δεν θα την κυρώσουμε αυτήν την συμφωνία» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις αλλαγές στον τομέα της Παιδείας που ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός κ. Γαβρόγλου.

Όπως είπε, είναι πρωτοφανής η ανευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση προσεγγίζει θέματα που αφορούν στο μέλλον των παιδιών μας.

«Ο κ. Γαβρόγλου με την πρόταση του πλήττει το αδιάβλητο των εξετάσεων. Εάν ένα τμήμα είναι στα αζήτητα ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης του;  Ζητώ και τώρα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Η ΝΔ δεν θα αλλάξει το σύστημα εισαγωγής για τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές στο σχολείο. Αυτή η ισοπέδωση προς τα κάτω θα σταματήσει.  Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε ασφάλεια για όλους» πρόσθεσε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.