Πολιτικη & Οικονομια

Καταδίκη για τον διοργανωτή της συναυλίας της φοροδιαφυγής

Τελικά όμως άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή και πρόστιμο ύψους 12.000 ευρώ καταδικάστηκε ο πρόεδρος ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού συλλόγου που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη για την υπόθεση των αθεώρητων εισιτηρίων που διατέθηκαν για την παρακολούθηση συναυλίας.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω συναυλία της... φοροδιαφυγής πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Στάδιο Αλεξανδρούπολης «Φώτης Κοσμάς» με τον Γιάννη Πλούταρχο, στην οποία έκανε έφοδο ο ΣΔΟΕ. Για τη συναυλία κόπηκαν 2.416 εισιτήρια των 15€ και από αυτά τα 916 δεν είχαν θεωρηθεί από την Εφορία, ενώ και όλα τα υπόλοιπα δεν είχαν σωστή θεώρηση.

Τη συναυλία διοργάνωσε ο Αθλητικός Ομιλος Αλεξανδρούπολης ΑΛΕΞ, του οποίου πρόεδρος είναι ο 65χρονος Γιάννης Λιανίδης.

Κατά την απολογία του ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης, ο Λιανίδης δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη των αθεώρητων εισιτηρίων. Όπως ισχυρίστηκε, τα αθεώρητα εισιτήρια δεν πουλήθηκαν έξω από το στάδιο όπου έλαβε χώρα η συναυλία αλλά από σημεία προπώλησης κι ως εκ τούτου δεν μπορούσε ο ίδιος να γνωρίζει εάν ήταν θεωρημένα ή όχι.

Στην απολογία του ο πρόεδρος του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού σωματείου υποστήριξε πως δεν είχε ιδέα για τα 916 αθεώρητα εισιτήρια, τα οποία δεν πουλήθηκαν έξω από το στάδιο πριν από την έναρξη της συναυλίας, αλλά από τα σημεία προπώλησης και αυτό δεν μπορούσε να το ελέγξει.

Κατέθεσε ακόμη ότι τα υπόλοιπα εισιτήρια -περίπου 1.500- που κόπηκαν έξω από τον χώρο της συναυλίας ήταν κανονικά σφραγισμένα από την Εφορία, κάτι που αμφισβητεί το ΣΔΟΕ, στελέχη του οποίου επιμένουν πως δεν είχαν σωστή θεώρηση.

Ο 65χρονος ποδοσφαιρικός παράγοντας δεν έπεισε το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο για φοροδιαφυγή και τον καταδίκασε. Ωστόσο, μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.

Έχει γίνει πλέον γνωστό ότι ο αθλητικός σύλλογος που διοργάνωσε τη συναυλία την ανέλαβε για λογαριασμό γνωστού επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται στον χώρο της διασκέδασης, και κατάφερε με τον τρόπο αυτό να πετύχει ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση, καθώς ο επιχειρηματίας θα απέδιδε μεγαλύτερο ποσοστό ΦΠΑ.

Σε δήλωσή του ο Γ. Πλούταρχος αναφέρει ότι δεν έχει καμία σχέση με την πράξη της φοροδιαφυγής. «Ήμουν καθ' όλα νόμιμος σεβόμενος πλήρως τους νόμους της πολιτείας μας και δεν πρόκειται να ανεχθώ οποιονδήποτε διασυρμό και αναφορά του ονόματός μου», σημειώνει.