Πολιτικη & Οικονομια

Σπίρτζης: Δεν θα πληρώσουν οι πυρόπληκτοι το ραβασάκι του ΕΝΦΙΑ

Και ας λάβουν ηλεκτρονική ειδοποίηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsipras23.jpg
©EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Διαβεβαιώσεις ότι οι πυρόπληκτοι κάτοικοι της Αττικής δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ έδωσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Μιλώντας στη συντονιστική επιτροπή των πυρόπληκτων, υποστήριξε ότι πρόκειται να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας κοινή σύσκεψη με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, προκειμένου να ενημερωθεί αυτόματα το Τaxisnet για την απαλλαγή των πληγέντων από τον ΕΝΦΙΑ 2018. Στόχος είναι να μη χρειαστεί κάποιος πυρόπληκτος να υποβάλει αίτηση για να εξασφαλίσει απαλλαγή.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι ακόμα και αν κάποιος πυρόπληκτος λάβει ειδοποιητήριο, είναι κάτι προσωρινό και θα αφαιρεθεί η φορολογική υποχρέωση μόλις προσαρμοστεί το ηλεκτρονικό σύστημα στα νέα δεδομένα.

Τι γίνεται με το επίδομα

Όσον αφορά το επίδομα των 5.000 ευρώ που παρέχεται στους πυρόπληκτους, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι έχουν υποβάλλει αίτηση συνολικά 4.385 άτομα.

«Ψηφιοποιήθηκαν οι αιτήσεις των 4.300, ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί για τις 3.070 αιτήσεις και έχει εισπραχθεί η έκτακτη βοήθεια. Για τους υπόλοιπους 1.275 που ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν έχουν λάβει το επίδομα, ειδοποιήθηκαν ή ειδοποιούνται για ελλείψεις ή λάθη στις αιτήσεις τους και στο Ε9 σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τις χρήσεις των ακινήτων. Δηλαδή, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επικοινωνούν μαζί τους και τους επισημαίνουν το πρόβλημα ώστε να προβούν σε συμπληρωματικές διορθωτικές ενέργειες και να εισπράξουν το επίδομα» είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την ερχόμενη εβδομάδα, θα γίνε έλεγχος και στους 1.230 που απομένουν, έως τους 4.300 που έχουν ψηφιοποιηθεί.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.