- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Με εργαζομένους στον τομέα της εστίασης συναντήθηκε ο Μητσοτάκης - Τι συζήτησαν
Πώς ο πρόεδρος της ΝΔ θα λύσει το πρόβλημα της «μαύρης εργασίας»
Συνάντηση με νέους εργαζομένους στον τομέα της εστίασης είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με βασικότερο αυτό της ανασφάλιστης εργασίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι είναι υποχρέωση των επιχειρηματιών να ασφαλίζουν το προσωπικό τους και να τηρούν όσα προβλέπονται στην εργατική νομοθεσία.
Όπως είπε, η αύξηση των φόρων -ειδικά του ΦΠΑ στην εστίαση- έχει οδηγήσει σε εκτεταμένη φοροδιαφυγή και υπενθύμισε τη δέσμευση της ΝΔ για άμεση μείωση του ΦΠΑ σε 13%, και σε δεύτερο χρόνο σε 11%.
Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι το σχέδιο της ΝΔ για σημαντική μείωση των φόρων αποτελεί μια πρόταση για «συμφωνία αλήθειας» με τους επιχειρηματίες, καθώς οι τελευταίοι θα πρέπει να είναι απολύτως συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος και, κυρίως, στους εργαζομένους.
Τέλος, οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν και στο ζήτημα της ελλιπούς τουριστικής εκπαίδευσης, με τον κ. Μητσοτάκη να υπενθυμίζει ότι η χώρα ζει σε μεγάλο βαθμό από τον Τουρισμό, γι' αυτό και πρέπει να γίνει επιτέλους «πρώτη προτεραιότητα η επένδυση στη σωστή, πολύ υψηλού επιπέδου, εκπαίδευση του προσωπικού», καθώς αυτή θα βοηθήσει στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της χώρας και κατ’ επέκταση «θα οδηγήσει σε καλύτερες και υψηλότερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα σε Hellenic Train και Alstom
Τα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος
Αφορά την προκήρυξη 1Κ/2024
Ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η πιλοτική εγκατάσταση καμερών
«Δεν είναι ασφαλής ένας δρόμος που στη μία του άκρη είναι παρκαρισμένα τρακτέρ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έως 5 Ιανουαρίου 2026 οι αιτήσεις
«Η ιστορία αυτή δεν μπορεί να διαγραφεί ούτε να παραχαραχθεί», σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Ιεροσόλυμα
«Οι ενεργειακές συμφωνίες αναβαθμίζουν τη θέση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή ενεργειακή αρχιτεκτονική»
Έξι νέοι ΓΓ στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Μετανάστευσης
Πότε εκπνέει η προθεσμία πληρωμής
Οι οικονομολόγοι στηρίζουν τη στρατηγική απομείωσης του χρέους, ζητούν όμως διαρκή ανάλυση κόστους–οφέλους
Η δηλούμενη αίσθηση περί φτώχειας δεν πηγάζει από τη σημερινή κατάσταση των οικονομικών της χώρας, αλλά μάλλον από μία νοσταλγική σύγκριση με το παρελθόν
Τι είναι η στρατηγική και σε ποιους κανόνες υποκύπτει; Ποια είναι η στρατηγική που προσιδιάζει σε μας;
Ισχυρές επενδύσεις, δημοσιονομικά πλεονάσματα και ανθεκτικό τραπεζικό σύστημα στην Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής 2025
«Πυρετός το Σαββατόβραδο» από την ΑΑΔΕ
Τι δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας
Το πρόγραμμα και οι συναντήσεις
Πού κυμαίνονται τα ποσά
«Δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτώ μια πολιτική συνθήκη συνθηκολόγησης με τις δυνάμεις του συστημικού κυβερνητισμού»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.