Πολιτικη & Οικονομια

Σαμαράς: «Διαγράφεστε

Αλλά την επόμενη φορά…»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
46412-96413.jpg

Του βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Νικ. Κακλαμάνη και κ. Δ. Κυριαζίδη, που ψήφισαν «παρών» χτες βράδυ στην τροπολογία για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών (υπερψηφίστηκε, όπως και όλο το νομοσχέδιο), προειδοποίησε με διαγραφή ο πρωθυπουργός.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Μπούρας, μετά από επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, εξουσιοδοτήθηκε και δήλωσε: «Αν σε οποιαδήποτε μελλοντική ψηφοφορία σχετικά με προαπαιτούμενο, προκειμένου δηλαδή η Ελλάδα να πάρει την αναγκαία δόση του δανείου, ώστε να βγούμε επιτέλους από την κρίση, υπάρξει διαφοροποίηση βουλευτή από τη θέση της κυβέρνησης, τότε η ΝΔ θα είναι αναγκασμένη να διαγράψει τον βουλευτή αυτόν».

Πρόκειται για τη δεύτερη παρόμοια προειδοποίηση μέσα σε λίγες μέρες. Η πρώτη ήταν κατά την επιψήφιση του πολυνομοσχεδίου (τότε ο κ. Κυριαζίδης είχε απουσιάσει λόγ «σοβαρού οικογενειακού προβλήματος», την ισχύ του οποίου, βέβαια, πολλοί το ξανασκέφτονται σήμερα), οπότε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, κ. Τ. Μπαλτάκου, ο οποίος είχε δηλώσει δημοσίως, αλλά και στους διαδρόμους της Βουλής, ότι αν κάποιο νομοσχέδιο δεν περάσει από την Βουλή, η χώρα θα οδηγηθεί αμέσως σε εκλογές μέσα στον Αύγουστο, με ευθύνη όσων διαφοροποιούνται.

Πάντως οι συνεχείς απειλές διαγραφής, αντί για την παραγαμτοποίησή της, απηχούν τη δεινή θέση της Νέας Δημοκρατίας και γενικά της κυβέρνησης, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της οποίας έχει πέσει πλέον στους 153 περίπου βουλευτές, καθώς είναι άγνωστο ποιοι και πόσοι μπορεί να διαφοροποιηθούν κατά περίπτωση. Υπογραμμίζεται ότι, για παρόμοιους λόγους, καμιά επίπτωση δεν επήλθε για τον κ. Κουκουλόπουλο (ΠΑΣΟΚ) που είχε καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο μια βδομάδα πριν.

Μ.Φ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.