Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Αν δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, ας ξεψηφίσει ο Τσίπρας τα νέα μέτρα 5,2 δισ. ευρώ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε το αίτημα για εκλογές το συντομότερο δυνατό

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε όσα υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη ότι  η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν έχει δεσμεύσεις απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα. «Αν ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά που λέει, ότι δεν υπάρχουν δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα μετά τα μνημόνια, ας ξεψηφίσει ο ίδιος τα νέα μέτρα ύψους 5,2 δισ. ευρώ, τα οποία ψήφισε» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε: «Εμείς θα τον στηρίξουμε σε αυτήν την περίπτωση, διότι εμείς δεν ψηφίσαμε ποτέ αυτά τα μέτρα, μην το ξεχνάμε».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε το αίτημα για εκλογές το συντομότερο δυνατό και τόνισε ότι «αυτό που ζούμε είναι ένας θίασος του παραλόγου, ένας τραγέλαφος. Το μόνο που ενώνει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι το πάθος τους και η αγάπη τους για τις καρέκλες της εξουσίας. Έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινωνία»

Συνεχίζοντας χαρακτήρισε «γραφική» την προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών να παρουσιάσουν τη Νέα Δημοκρατία και τον ίδιο ως ακροδεξιό. «Την ίδια στιγμή που ο κ. Τσίπρας συγκυβερνά με την ακροδεξιά, υπήρξε ο μεγάλος "χορηγός" της και συμπορεύθηκε με τη Χρυσή Αυγή για να ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση», υπενθύμισε ο κ. Μητσοτάκης.
«Οι επόμενες εκλογές δεν αφορούν μόνο την πορεία της οικονομίας μας. Οι επόμενες εκλογές αφορούν και την πορεία της Δημοκρατίας μας. Η κυβέρνηση συνομιλεί σταθερά με ένα παρακράτος το οποίο η ίδια δυστυχώς συντηρεί», δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις επιθέσεις που δέχεται από την κυβέρνηση έπειτα από δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επικοινωνία με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, ο κ Μητσοτάκης είπε ότι συναντήθηκε μια φορά με το διευθυντικό στέλεχος της Novartis προτού να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος, και έκανε λόγο για «παρακρατικές» μεθόδους και προκλητικότατες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης, που οδηγούν σε υποχώρηση του κράτους δικαίου. «Οι επόμενες εκλογές δεν αφορούν μόνο την πορεία της οικονομίας μας. Οι επόμενες εκλογές αφορούν και την πορεία της Δημοκρατίας μας. Η κυβέρνηση συνομιλεί σταθερά με ένα παρακράτος το οποίο η ίδια δυστυχώς συντηρεί», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, αναφερόμενος στο προσφυγικό δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας έχει διαχειριστεί με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τα τεράστια ποσά που πήρε από την Ευρώπη για να το αντιμετωπίσει. «Είναι θλιβερό, όταν έχουν δοθεί τόσα λεφτά, να υπάρχει αυτή η τραγική κατάσταση. Που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα; Θα το ψάξουμε», σημείωσε.