Πολιτικη & Οικονομια

Στ. Θεοδωράκης: Δεν πιστεύω ότι το Σκοπιανό θα το λύσει η τρέχουσα Βουλή

Τι είπε για την αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής, τις εκλογές και το νέο ψαλίδι στις συντάξεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Κάποιοι θεωρούσαν ότι οι διαφορετικές απόψεις ήταν εμπόδιο στο Κίνημα Αλλαγής, εμείς θεωρούσαμε ότι ήταν πλούτος. Εφόσον κάποιοι δεν το ανέχονταν αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha το βράδυ της Τρίτης.

Αναφορικά με τη συμφωνία για την πΓΔΜ, τόνισε ότι «δεν είναι η καλύτερη δυνατή», χαρακτηρίζοντάς την όμως «αναγκαία».

«Θα αποφασίσουμε με αίσθημα ευθύνης για λύση του προβλήματος. Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό το θέμα θα το λύσει η τρέχουσα Βουλή. Tώρα πρέπει να έχουμε ένα πιο προσεκτικό βλέμμα στα ανατολικά μας σύνορα. Από τον Έβρο έως την Κύπρο» πρόσθεσε.

«Μικρότερα πλεονάσματα με νέα δυναμική κυβέρνηση»

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί. Όπως είπε, έθεσε το ζήτημα των υψηλών πλεονασμάτων που πρέπει να πιάνει η χώρα τα επόμενα χρόνια.

©EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΤΑΜΙ

«Κατάλαβα ότι κι αυτοί το αντιλαμβάνονται και ίσως μια νέα δυναμική κυβέρνηση να μπορέσει να εξασφαλίσει μικρότερα πλεονάσματα» εκτίμησε.

Όχι εκλογές με απλή αναλογική

Όσον αφορά στις εκλογές, τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας θέλει να γίνουν τον Μάιο ή τον Σεπτέμβριο του 2019», υπογραμμίζοντας ότι το Ποτάμι δεν επιθυμεί προσφυγή στις κάλπες με απλή αναλογική, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε «ακυβερνησία».

«Εμείς έχουμε επτά ζητήματα που είναι οι απόλυτες προτεραιότητές μας και με βάση αυτά θα συζητήσουμε για τη στήριξη ή όχι μιας επόμενης κυβέρνηση. Δεν θεωρούμε ότι λίγο πριν από τη λήξη μίας θητείας είναι πρέπον να ενταχθούμε σε μία κυβερνητική συνεργασία. Δεν υπάρχει άλλη κυβέρνηση από αυτήν την Βουλή αν αποχωρήσει ο κ. Καμμένος» κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.