looksiteblackandwhite.jpg
Look Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4572-32824.jpg

Το εξώφυλλο του LOOKmag αυτό το μήνα το σχεδιάζει ο Ruben Toledo.

«Είμαι ο Κύριος Μαύρο και Άσπρο.Η Ιζαμπέλ είναι το χρώμα. Έχει μια απίστευτη χρωματική ικανότητα.Κοιτάζει τον ουρανό και μπορεί να σου πει όλες τις αποχρώσεις που συνδυάζονται για να κάνουν το ηλιοβασίλεμα να λάμπει.»

Ruben Toledo

O Ruben και η Isabel Toledo, σύζυγοι και συνεργάτες –με μια τέλεια αρμονία αλλά και μια ξεχωριστή μοναδικότητα στο έργο του ο καθένας–,είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα ονόματα στον κόσμο της σύγχρονης Τέχνης. Εκείνη, μούσα στις γλυπτικές, σχεδιαστικές και ζωγραφικές εμπνεύσεις του Ruben,φτιάχνει ρούχα υψηλής κουλτούρας και αρχιτεκτονικής επί του ανθρώπινου σώματος.

Εκείνος, γεννημένος στην Κούβα το 1961 και Νεοϋορκέζος μέχρι το κόκαλο, «χρονογραφεί» τη μόδα στο βιομηχανικό κόσμο με κυνική ματιά και έξυπνο, μαύρο, χιούμορ. Είναι ένας ποιητής του δρόμου με ευγένεια σαλονιού, πραγματικός σουρεαλιστής. Ζωγραφίζει τα πάντα – από κρυστάλλινα μπουκαλάκια για αρώματα της E. Lauder μέχρι ντουβάρια, φουλάρια και χαλιά.Σχεδιάζει κούκλες βιτρίνας,αγαλματίδια βραβείων, βιβλία και εικονογραφεί στα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας του κόσμου. Γράφει κριτικές. Παίζει με τις εικόνες και τις ιδέες. Εκθέτει στο ΜΟΜΑ της Ν.Υόρκης και πέρσι τελείωσε το πρώτο του φιλμ «κινούμενης τέχνης», μια τριπάτη Ιστορία της Γαλλικής Μόδας με τίτλο Fashionation. Του ζητήσαμε να σχεδιάσει κάτι ειδικά για εμάς, για το εξώφυλλο του Δεκεμβρίου. Μας μίλησε ο ίδιος, είπε οκ και μας έστειλε αυτά τα δύο έργα – «τα μάτια του Look». Πριν προλάβουμε να του ζητήσουμε και μια φωτογραφία του, είχε εξαφανιστεί «εκτός Νέας Υόρκης».

Θα επανέλθουμε με το ζεύγος Toledo / Toledo. Μέχρι τότε, τα μάτια σας ανοιχτά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.