Πολιτικη & Οικονομια

Καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση κι άλλος υπουργός μετά τον Πολάκη

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης θα καταβάλει αποζημίωση στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vernardakis.jpg
© EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Δεν είναι μόνο ο Πολάκης που καταδικάστηκε πρόσφατα για συκοφαντική δυσφήμηση του προέδρου των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι και δεύτερος υπουργός της κυβέρνησης ο οποίος καταδικάστηκε, και μάλιστα δύο φορές από την ελληνική Δικαιοσύνη, για «συκοφαντική δυσφήμηση», αλλά επίσης εξακολουθεί να παραμένει μέλος της κυβέρνησης. Πρόκειται για τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, ο οποίος εισέπραξε προσφάτως μια βαριά καμπάνα: καλείται να καταβάλει 12.000 ευρώ, συν τα δικαστικά έξοδα, στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο, ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που του προκάλεσε συκοφαντώντας τον.

Η υπόθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», ανάγεται στις ταραγμένες ημέρες του 2015, όταν την επομένη του φαύλου δημοψηφίσματος που προκήρυξε ο Τσίπρας, ο Βερναρδάκης επιτέθηκε μέσω του Facebook στη ΓΣΕΕ και τον πρόεδρό της. Στη συνέχεια το κείμενο αυτό το έστειλε και στο left.gr.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός έγραφε: «Αποτελεί όνειδος για τη χώρα ο σφετερισμός της σφραγίδας των συνδικάτων από τη σημερινή ηγετική ομάδα (...) το γεγονός ότι η ΓΣΕΕ, ο Παναγόπουλος ως πρόεδρος αποδέχονται την απαγόρευση αλλαγής του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων  και του κατώτατου μισθού δεν μπορεί να ερμηνευθεί διαφορετικά παρά μόνο με την εξαγορά (...) να σταματήσει η εκμετάλλευση του εργατικού συνδικαλισμού από το καρτέλ των παρατάξεων που αναπαράγουν τη συνδικαλιστική ελίτ ως "ομάδα συμφερόντων". Είναι τόσο σημαντικό όσο και ο έλεγχος της κατευθυνόμενης  πληροφόρησης από τα ιδιωτικά ΜΜΕ»...

Τούτων δοθέντων, ο Παναγόπουλος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, και το  Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ' αριθμόν 1490/2016 απόφασή του καταδίκασε τον Βερναρδάκη ως συκοφάντη. Του επέβαλε δε ποινή 12.000 ευρώ και επίσης να ανασκευάσει κι όλα τα σχετικά.

Ο Βερναρδάκης εφεσίβαλε την απόφαση αυτή και η υπόθεση εκδικάστηκε εκ νέου στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών, το οποίο αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα της συκοφαντίας εις βάρος του προέδρου της ΓΣΕΕ και του τριτοβάθμιου συνδικάτου, διατήρησε με την υπ' αριθμόν 157/2018 απόφασή του την ποινή κατά του νυν υπουργού Επικρατείας και τότε αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Και όλα αυτά, γιατί; Τι ήταν εκείνο που πυροδότησε την έκρηξη Βερναρδάκη; Το ότι η ΓΣΕΕ, έντονα προβληματιζόμενη για το πού οδηγείται η χώρα με το δημοψήφισμα είχε εκδώσει σοβαρότατη ανακοίνωση, στην οποία τόνιζε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: «Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα, ο χρόνος διενέργειάς του, η ποιότητα και του περιεχόμενό του "καίγεται" μέσα σε ένα πλαίσιο "τεχνητών διλημμάτων" και "χρονικών ασφυξιών" που μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και διχασμό της κοινωνίας (...) όπως αδιαπραγμάτευτη είναι η θέση μας για τη συνέχιση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας και της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ. Το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι ψευδεπίγραφο και διχαστικό (...) απαιτούμε εδώ και τώρα την απόσυρσή του».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.