Πολιτικη & Οικονομια

Το Ποτάμι: Με τι αντάλλαγμα σώζει τη Μέρκελ ο Τσίπρας;

«Το προσφυγικό πρέπει να αντιμετωπιστεί με αίσθημα αλληλεγγύης και δίκαιης κατανομής των βαρών ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«H Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει κι άλλο βάρος» ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι για το δημοσίευμα των Financial Times που αναφέρει ότι ο Τσίπρας ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία με τη Γερμανία για επιστροφή μεταναστών.

«Ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στους Financial Times, δηλώνει πρόθυμος να υπογράψει συμφωνία με την κ. Μέρκελ για προώθηση στη χώρα μας προσφύγων που βρίσκονται στη Γερμανία και ζητούν άσυλο εκεί. Η ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή, εμφανίζεται αρωγός στα ενδοκυβερνητικά προβλήματα της κ. Μέρκελ, τη στιγμή που η Ελλάδα σηκώνει ήδη τεράστιο βάρος. Σε τι ανταλλάγματα προσβλέπουν άραγε;» αναρωτιέται το Ποτάμι.

«Το προσφυγικό πρέπει να αντιμετωπιστεί με αίσθημα αλληλεγγύης και δίκαιης κατανομής των βαρών ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε Ευρωπαίους αξιωματούχους κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στις Βρυξέλλες: Καμία χώρα δεν δικαιούται να απέχει των ευθυνών της, γιατί καμία χώρα δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της τα βάρη των αυξημένων ροών. Και επιτέλους πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι η κατάσταση στα ελληνικά νησιά είναι τραγική - λόγω και της ανικανότητας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να διαχειριστούν το πρόβλημα. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση θα είναι εις βάρος και της χώρας μας, αλλά και των ίδιων των προσφύγων που δεν μπορούν να γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ κυβερνήσεων» καταλήγει.