- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Βρούτσης: ό,τι έχετε ευχαρίστηση
«Αλλά ο κατώτερος μισθός παραμένει στα 586 ευρώ»
Συνεχίζοντας το μεταρρυθμιστικό του έργο, το Υπουργείο Εργασίας «προχωρά στη θεσμοθέτηση δυο ακόμη μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών στην αγορά εργασίας και την κοινωνική ασφάλιση, αντίστοιχα» τόνισε ο αρμόδιος υπουργός κ. Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
«Πρόκειται για το νέο μηχανισμό προσδιορισμού του κατώτατου μισθού και το ενιαίο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ)» επισήμανε ο κ. Βρούτσης, εξηγώντας, «Η πρώτη αλλαγή μας φέρνει πιο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις διεθνείς πρακτικές, ως προς τον καθορισμό ενός μισθολογικού επιπέδου ασφαλείας για όλη τη χώρα, πάνω από το οποίο οι κοινωνικοί εταίροι θα μπορούν να συμφωνούν όποιο υψηλότερο μισθό θέλουν. Σημειώνεται ότι μέχρι και το τέλος του 2016, ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός στα 586 ευρώ. Η δεύτερη αλλαγή, με την αξιοποίηση σύγχρονων ηλεκτρονικών εργαλείων παρακολούθησης και ενιαίας διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών, θεραπεύει ένα – έως σήμερα - κατακερματισμένο, διάτρητο και αναποτελεσματικό σύστημα είσπραξης, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ενίσχυση της χρηματοδοτικής βάσης και τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος».
Αξίζει να σημειωθεί, πως το σύστημα του καθορισμού του νομοθετημένου κατώτατου μισθού από το κράτος, ύστερα από διαβούλευση μεταξύ της κυβέρνησης και των κοινωνικών εταίρων, ισχύει σε 20 από τις 27 χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Βουλγαρία, η Ιρλανδία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Τσεχία.
Γ.Σ.