Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P ανακοίνωσε ότι αναβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας σε Β+ από Β, με σταθερή προοπτική. Η αξιολόγηση της Ελλάδας από τον οίκο επισπεύσθηκε, λόγω «της ανακοίνωσης σημαντικού ταμειακού αποθέματος ασφαλείας και της πρόσθετης ελάφρυνσης χρέους για την Ελλάδα από το Eurogroup της 21ης Ιουνίου 2018». Η επόμενη προγραμματισμένη ανακοίνωση αξιολόγησης της Ελλάδας θα γίνει στις 20 Ιουλίου 2018.
«Οι σταθερές προοπτικές για την Ελλάδα αντανακλούν το ισοζύγιο των κινδύνων στην πιστοληπτική ικανότητα της χώρας», σημειώνει ο οίκος, προσθέτοντας ότι θα εξέταζε «την αναβάθμιση των αξιολογήσεων, εάν ενισχυθεί η προβλεψιμότητα της πολιτικής, αυξηθούν οι καθαρές ξένες άμεσες επενδύσεις και δούμε περαιτέρω πρόοδο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων του πληγέντος τραπεζικού συστήματος. Με βάση το σενάριο αυτό, θεωρούμε ότι η αύξηση του ΑΕΠ, περιλαμβανομένης της αύξησης των επενδύσεων, θα επιταχυνόταν, ωφελώντας την οικονομική ισχύ της Ελλάδας».
Ο οίκος αναφέρει ότι «θα υποβάθμιζε τις αξιολογήσεις, εάν υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην πολιτική που αντιστρέφουν τη μεταρρυθμιστική διαδικασία ή αν το αποτέλεσμα της ανάπτυξης είναι σημαντικά πιο αδύναμο από ότι αναμένουμε, κάτι που θα περιόριζε τη δυνατότητα της Ελλάδας να συνεχίσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και τη μείωση του χρέους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι υποστήριξε η πρόεδρος του Μαρία Καρυστιανού
Το μήνυμα Γεωργιάδη από το Μετρό Συντάγματος
Η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών θέτει μάλιστα ερωτήματα προς την αρχή
Με αφορμή το street party ηλεκτρονικής μουσικής που διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Λαμπρινή
Μελέτη δείχνει υψηλή διείσδυση του ασιατικού ηλεκτρονικού εμπορίου - Βασικό κίνητρο η χαμηλή τιμή
Νέα εποχή ενεργειακής αυτονομίας και περιβαλλοντικής αναβάθμισης
Ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις κινητοποιήσεις
Τι είπε για ΟΠΕΚΕΠΕ, Άγνωστο Στρατιώτη και τα 5 του παιδιά
Οι ψηφιακοί έλεγχοι αποκάλυψαν αδήλωτους τζίρους - Ιστορική μείωση φοροδιαφυγής και «κενού ΦΠΑ»
Η αγορά λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο για τη δεύτερη «ανοιχτή» Κυριακή των γιορτών
O πρωθυπουργός θα μεταβεί και στη Ραμάλα
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εμπειρία του νοσοκομείου Mount Sinai
Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο περιστατικό του ξυλοδαρμού του
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημασία της εορταστικής περιόδου για τις τοπικές αγορές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί σε διάλογο χωρίς μπλόκα
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την επέκταση του θεσμού μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά
Όσα αλλάζουν από τον Ιανουάριο - Όφελος για εκατομμύρια πολίτες
Αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.