Πολιτικη & Οικονομια

Μαραντζίδης: Τσάβες - Χρυσή Αυγή κοπιάρει ο Τσίπρας

Για τη διανομή τροφίμων στο λαό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
45485-94874.jpg

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Νίκος Μαραντζίδης έγραψε στο fb:

«Ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας ζήτησε μεγαλύτερη και ενεργότερη συμμετοχή στα δίκτυα και των μελών του κόμματος στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αντιμετωπίζουν την πείνα με διανομή τροφίμων. Μάλιστα συνέδεσε αυτό το γεγονός (στην ομιλία κλείσιμο) με το ΕΑΜ που μας έσωσε από την σκλαβιά και την πείνα, όπως είπε. 

Δεν ξέρω γιατί πέρασε απαρατήρητο αλλά θεωρώ αυτήν την πρόταση πολύ πιο σοβαρή από τις προτάσεις για τον στρατό ή τις τράπεζες. Στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει να ανταγωνιστεί την Χρυσή Αυγή στο τομέα μιας ιδιόμορφης κοινωνικής πολιτικής όπου τα κόμματα θα διαμορφώνουν νέους είδους πελατείες και μάλιστα ανάμεσα στις κατηγορίες των πιο φτωχών και εξαθλιωμένων. Πρόκειται για μια άθλια πολιτική εκμαυλισμού των συνειδήσεων των πιο χαμηλών τάξεων της κοινωνίας.

Να με συγχωρείτε αλλά αν τα πολιτικά κόμματα θέλουν να προσφέρουν σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής ας καταθέσουν τα χρήματα σε κάποιο ίδρυμα ή φορέα και ας πηγαίνουν οι εθελοντές τους σε προϋπάρχουσες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.

Σε μένα είναι φανερό πως οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφουν το οργανωτικό μοντέλο Τσάβες για την κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας. Αυτό υπονοεί πως μια υποτιθέμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαμορφώσει τις συνθήκες για να περάσουμε στο χώρο της γκρίζας ζώνης ανάμεσα στη δημοκρατία και τον μονοκομματικό αυταρχισμό της Λαϊκής Δημοκρατίας. Σε αυτήν την γκρίζα ζώνη δεν θα καταλυθούν οι θεσμοί της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας αλλά από πίσω θα μπορούν να συμβαίνουν πολλά. Αλλά για αυτό θα επανέλθω με κάτι αναλυτικότερο. Είμαι πολύ σοβαρό για να μην σκεφτούμε πάνω σε αυτό».

Μ.Φ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.