Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας: Με στεναχώρησε ο Γλέζος

«Στους ανθρώπους όμως που αγαπάς δεν κρατάς κακία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
45436-94819.jpg

Στεναχωρημένος από τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου, με τον τελευταίο να δηλώνει τη διαφωνία για την αυτοδιάλυση των συνιστωσών, δήλωσε πως νιώθει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν εξεπλάγην από τον πυρήνα των απόψεων του Μανώλη, ενδεχομένως με τους υψηλούς του τόνους», ανέφερε και πρόσθεσε: ««Δεν θέλω να παριστάνω τον ανήξερο...Με στενοχώρησε η ομιλία του Μανώλη...Στους ανθρώπους που αγαπάς δεν κρατάς κακία μόνο στενοχωριέσαι. Δεν στενοχωρήθηκα για τις απόψεις, αλλά γιατί από αυτό το ιστορικό βήμα επέλεξε να μιλήσει ως εκπρόσωπος μιας συνιστώσας και όχι ως εκπρόσωπος μιας ιστορικής γενιάς αγώνων, αντίστασης, θυσιών».

Απαντώντας ακόμη στην κριτική περί τελεσιγράφων, επισήμανε: «Κανένα τελεσίγραφο, κανένας εκβιασμός. Φτιάχνουμε όλοι μαζί έναν φορέα δημοκρατικό, πλουραλιστικό, πολυτασικό».

«Δεν μπορούμε να ζητάμε από τον κόσμο να αλλάξει και εμείς να μένουμε ίδιοι. Τι θα πούμε σε αυτό τον κόσμο; Ότι ο νέος φορέας είναι ένα κόμμα με 14 καταστατικά και 14 προγράμματα; Ότι σε καλούμε να εμπιστευθείς ένα κόμμα, του οποίου τα όργανα δεν είναι δημοκρατικά εκλεγμένα;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι η κάθε συνιστώσα θα μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργιά της μέσα στο πλαίσιο του ενιαίου κόμματος τηρώντας το καταστατικό. Μάλιστα πρόσθεσε πως αν υπάρχουν περιπτώσεις συνιστωσών που δεν τους καλύπτει πλήρως σε όλες τις θέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούν να διαφωνούν εντός του κομματικού πλαισίου, όπως θα τους δεσμεύει το καταστατικό.

Για όσες συνιστώσες δεν αυτοδιαλυθούν άμεσα έκανε λόγο για ένα εύλογο χρονικό διάστημα λίγων μηνών όπου θα τους δοθεί η άνεση να προχωρήσουν στην αυτοδιάλυση λύνοντας κάποια δικά τους τεχνικά θέματα.

Σήμερα και αύριο διεξάγονται οι κρίσιμες ψηφοφορίες στο ιδρυτικό του συνέδριο, με τις διαφωνίες για σημαντικά θέματα να εκδηλώνονται πλέον έντονα.

Η ψηφοφορία για το πώς θα εκλέγεται ο πρόεδρος θα γίνει σήμερα Σάββατο 13 Ιουλίου και εάν εγκριθεί η άποψη της ηγετικής ομάδας να αναδεικνύεται αυτός από το συνέδριο, τότε το σώμα θα κληθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου να ψηφίσει σχετικά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.