Πολιτικη & Οικονομια

Λαφαζάνης, Στουρνάρας, Μιχελάκης, Μπακογιάννη

"Πλακώθηκαν" λόγω πολυνομοσχεδίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
45354-94648.jpg

Σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και ανησυχίες για διαρροές βουλευτών στις ηγεσίες των δύο κυβερνητικών κομμάτων είναι τα στοιχεία που χρωματίζουν «εσωτερικά» το ζήτημα του πολυνομοσχεδίου, η επιψήφιση του οποίου εμφανίζεται κάπως σαν ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Τα παραπάνω «τρέχουν» παράλληλα με την κοινωνική – συνδικαλιστική σύγκρουση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ η κρίσιμη ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης.

Στη χτεσινή αρχική συζήτηση του σχεδίου νόμου στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, διατυπώθηκε το αίτημα του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα να έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο έως την Τετάρτη, «για να γίνει έγκαιρα η εκταμίευση της δόσης».

Ακολούθησαν "ενδιαφέροντες" διάλογοι:

Π. Λαφαζάνης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) «Οι διαδικασίες αυτές ευτελίζουν τη Βουλή και επιβεβαιώνουν ότι το πολίτευμα της Ελλάδας είναι ένα: δικτατορία της τρόικας με κυβέρνηση ανδρεικέλων. Θα δώσετε λόγο για τα εγκλήματα και τερατουργήματα που κάνετε».

Γ. Μιχελάκης (ΝΔ, υπουργός Εσωτερικών) «Κύριε Λαφαζάνη μας απειλείτε;»

Π. Λαφαζάνης: «Η λογοδοσία δεν είναι απειλή».

Γ. Μιχελάκης: «Ο τρόπος και το ύφος σας είναι δημοκρατική συμπεριφορά»;

Π. Λαφαζάνης: «Αυτές οι διαδικασίες δεν παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα και επιφυλασσόμαστε για τη δική μας αντίδραση που θα είναι ανάλογη με τις πραξικοπηματικές πράξεις που βλέπουμε μπροστά μας».

Ντ. Μπακογιάννη (βουλευτίνα ΝΔ): «Καταλαβαίνετε τι λέτε; Κύριε Λαφαζάνη, σοβαρευτείτε. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα αποτελέσματα του συνεδρίου σας».

Έγιναν όμως και διάλογοι ουσίας:

Ντ. Μπακογιάννη: «Θα ψηφίσω το νομοσχέδιο με εξαιρετικά βαριά καρδιά γιατί ξέρω ότι η κυβέρνηση είναι κολλημένη στον τοίχο και ότι είμαστε ως χώρα υπό εκβιασμό».

Γ. Στουρνάρας: «Θι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι εξαιρετικά δύσκολες, αλλά υπάρχουν θετικές ενδείξεις για την εξέλιξη του προγράμματος»

Κυρ. Μητσοτάκης (ΝΔ, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης): «Η κυβέρνηση έχει κάθε διάθεση ν΄ ακούσει τις προτάσεις των βουλευτών και όπου υπάρχει δυνατότητα να γίνουν τροποποιήσεις των διατάξεων»

Δ. Κρεμαστινός (βουλευτής ΠΑΣΟΚ): «Να μετακινηθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί σε νοσοκομεία προς αντικατάσταση των ιδιωτικών φρουρών».

Μ.Φ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανήσυχες μέρες του Αυγούστου στην οικονομική πολιτική
Ανήσυχες μέρες του Αυγούστου στην οικονομική πολιτική

Συνήθως τον Αύγουστο οι περισσότεροι Έλληνες, περιλαμβανομένων των εξειδικευμένων επαγγελματιών που είναι σε θέση να σχολιάσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες των νομοσχεδίων, κάνουν χρήση της καλοκαιρινής τους άδειας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.