Πολιτικη & Οικονομια

Μέρκελ: Στο Euroroup ελπίζω ότι θα κάνουμε με την Ελλάδα το τελευταίο βήμα

Δηλώσεις σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Μακρόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
macron-merkel.jpg
Emmanuel Macron/TWITTER

 

«Τώρα πιστεύω έχουμε την χρονική στιγμή. Την Πέμπτη (στο Eurogroup) ελπίζω να καταφέρουμε να κάνουμε με την Ελλάδα το τελευταίο βήμα στο πρόγραμμα» τόνισε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον Γάλλο ομόλογό της Εμάνουελ Μακρόν, η Άγκελα Μέρκελ.

«Τότε όλες οι χώρες του ευρώ θα είναι εκτός προγραμμάτων και τότε θα είναι η σωστή στιγμή για να πούμε «τώρα πρέπει να καταστήσουμε την Ευρωζώνη ασφαλή έναντι κρίσεων» και πιστεύω ότι μπορούμε με τις προτάσεις μας να κάνουμε ένα καλό βήμα στην σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης που θα έχουμε μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε η Καγκελάριος, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων με στόχο την κατάθεση γερμανογαλλικής πρότασης στην Σύνοδο Κορυφής στο τέλος του μήνα.

Η κυρία Μέρκελ τόνισε ακόμη ότι μια οικονομική και νομισματική Ένωση μπορεί να κρατηθεί μόνο αν οι οικονομικές πολιτικές πλησιάσουν μεταξύ τους και ανέφερε ενδεικτικά το παράδειγμα της συνεργασίας Γερμανίας και Γαλλίας προκειμένου να εναρμονιστεί το σύστημα φορολόγησης των επιχειρήσεων, αλλά και την πρόοδο που έχουν σημειώσει τα δύο υπουργεία Οικονομικών στο θέμα της τραπεζικής ένωσης.

Επεσήμανε ωστόσο ότι για να καταστεί δυνατή η σύγκλιση κάποιες χώρες χρειάζονται επιπλέον βοήθεια και επισήμανε ότι «η σύγκλιση στην Ευρωζώνη δεν είναι ακόμη επαρκής».

Από την πλευρά του ο Γάλλος Πρόεδρος με ανάρτησή του στο twitter, χαιρέτισε τη γαλλογερμαική συμμαχία με την προοπτική ενός μπάτζετ για την ευρωζώνη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.