Ο «Μακεδόνας» βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε προσφύγει κατά της Ελλάδας ζητώντας αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας
«Προσέφυγα για να αναγνωριστεί όχι “μακεδονική” μειονότητα, αλλά “μακεδονική” γλώσσα και πολιτισμός» η απάντηση του βουλευτή
Σε μια αποκάλυψη που εξηγεί τις πανηγυρικές δηλώσεις του βουλευτή Κώστα Σέλτσα λίγο μετά τη συμφωνία στις Πρέσπες, προχωρά το ThePresident.gr. Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με έγγραφα που δημοσιεύονται, ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με άλλα πρόσωπα, φέρεται να είχε προσφύγει σε Ευρωπαϊκό δικαστήριο εναντίον της Ελλάδας, προκειμένου η χώρα να καταδικαστεί για τη μη αναγνώριση του σωματείου του. Σε τι αφορά το σωματείο του; Την προαγωγή του «τοπικού Μακεδονικού πολιτισμού» στη Φλώρινα υποκρύπτοντας (βάσει δικαστικών αποφάσεων) τη δημιουργία εντυπώσεων για την ύπαρξη «Μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα και «την πρόθεση των ιδρυτών για διάσπαση της ακεραιότητας της χώρας».
Σύμφωνα με την έκθεση του HELSINKI WATCH «Denying Ethnic Identity: The Macedonians of Greece» (έκδοση 1994) φαίνεται ότι ο Κωνσταντίνος Σέλτσας του Δημητρίου, το 1990, από κοινού με τους Χρήστο Σιδηρόπουλο, Πέτρο Δίμτση, Σταύρο Αναστασιάδη, τον Κωνσταντίνο Γκότση, Αναστάσιο Μπουλέ και Σταύρο Σοβίσλη, προσφεύγουν στο πρωτοδικείο της Φλώρινας προκειμένου να αναγνωριστεί το Σωματείο τους «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού», που επιδιώκει την προαγωγή του «Μακεδονικού πολιτισμού», στην περιοχή της Φλώρινας.
Την 1η Μαρτίου 1990 το Πρωτοδικείο της Φλώρινας απορρίπτει το αίτημα για αναγνώριση του συλλόγου, κρίνοντας ότι «πραγματικός σκοπός του συλλόγου είναι η επιδίωξη της καλλιέργειας εντυπώσεων περί υπάρξεως Μακεδονικής Μειονότητας στην Ελλάδα, πράγμα το οποίο αντιβαίνει το Εθνικό συμφέρον αυτής και εντεύθεν ευθέως στο Νόμο».
Απορριπτική ήταν επίσης και η απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης στις 6 Μαΐου 1991. Το δικαστήριο έκρινε ότι «δεν υφίσταται ιστορικά αποκρουστέα σλαβομακεδονική μειονότητα» και διαβλέπει επίσης «πρόθεση των ιδρυτών για διάσπαση της ακεραιότητας της χώρας».
Στη συνέχεια, τα μέλη του συλλόγου καταθέτουν αίτηση αναιρέσεως της απόφασης του Εφετείου και στις 20 Μάιου 1994 ο Άρειος Πάγος απορρίπτει την αίτηση.
Το 1997, οι εκπρόσωποι του σωματείου εκπροσωπούμενοι από τη δικηγόρο Ιωάννα Κούρτοβικ, προσφεύγουν στο Στρασβούργο, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητώντας να καταδικαστεί τη χώρα μας.
Ανάμεσα στα πρόσωπα που καταθέτουν το αίτημα εμφανίζεται ένας συνεπώνυμος του κ. Σέλτσα, επίσης οδοντίατρος και επίσης γεννηθείς στη Φλώρινα το 1956.
Η αίτησή τους αφορούσε στη γνωστή υπόθεση ίδρυσης «Στέγης Μακεδονικού πολιτισμού», η οποία θα προήγαγε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της «Μακεδονικής μειονότητας» στη Φλώρινα!
Τα πρόσωπα που προσφεύγουν κατά της Ελλάδας, ισχυρίζονται ευθέως ότι είναι «Μακεδόνες» και ότι χαρακτηρίζονται από «Μακεδονική εθνική συνείδηση».
Όπως ήταν προφανές και όπως άλλωστε αναφέρει το έγγραφο της προσφυγής, όλες οι βαθμίδες των Ελληνικών Δικαστηρίων απέρριψαν τις αιτήσεις των παραπάνω προσώπων, ισχυριζόμενες ότι οι πραγματικοί σκοποί του σωματείου, δεν ήταν η προαγωγή του πολιτισμού της περιοχής, αλλά η προαγωγή της θέσης ότι «υφίσταται Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα».
To ThePresident.gr επικοινώνησε με τον κ. Σέλτσα ο οποίος και επιβεβαίωσε ότι όντως είχε προσφύγει εναντίον της Ελλάδας, όχι όμως, όπως υποστηρίζει, για να αναγνωριστεί «μακεδονική» μειονότητα, αλλά «μακεδονική» γλώσσα και πολιτισμόw.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναφέρθηκε και στο μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ υπό τη νέα του ηγεσία
Ποιοι αξιωματικοί θα αναλάβουν τη Διοίκηση της Αστυνομίας Χανίων
Οι τρεις τομείς στους οποίους διακρίνει περιθώρια για μια διαφορετική προσέγγιση ο πρωθυπουργός
«Ζητήματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης και αναθεωρητικές αντιλήψεις είναι απορριπτέες»
Ο μεγάλος χαμένος από μια μη ανανέωση της θητείας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου δεν θα είναι φυσικά η ίδια, αλλά η Ελλάδα
Η συζήτηση με μαθητές του ΕΠΑΛ Περάματος και το όραμά του για την Ελλάδα του αύριο
«Δεν είμαι ομοφοβικός, υπερασπίζομαι κατηγορούμενους, όχι εγκληματίες», δηλώνει ο γνωστός ποινικολόγος
«Υπάρχει πρόβλημα με το νόμο για απόδημους Έλληνες», τόνισε ο Χαράλαμπος Πελέκης
Ανάρτηση - αποχαιρετισμός του ευρωβουλευτή της ΝΔ - Το συγκινητικό μήνυμα που της αφιέρωσε
Όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Η Ελλάδα μπορεί να είναι η πύλη της Ασίας και της Μέσης Ανατολής προς την Ευρώπη», τόνισε ο Πρωθυπουργός
Ο Αλέξης Χαρίτσης τοποθετήθηκε για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά και οι δικαιούχοι
«Περιμένουμε αισθητές διαφορές», τόνισε ο Υπουργός Υγείας
Η ανακοίνωση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
«Είναι ξεκάθαρο ότι πλέον η κατάσταση ξεφεύγει», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Σύμφωνα με τον βουλευτή Χανίων, η δίωξη δεν έχει βρει όλα τα στοιχεία
«Προτεραιότητα είναι η επέκταση του έργου προς τα δυτικά», τόνισε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών
Kαταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης - Διευρύνεται η απόσταση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.