Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση: «Όχι» στο «Βόρεια Μακεδονία» λέει το 68,3%

Μονοψήφιος ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα - 14,4 μονάδες μπροστά η ΝΔ πανελλαδικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4486193.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τάσσεται κατά της συμφωνίας για το «Βόρεια Μακεδονία» σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Τρίτη έως και την Παρασκευή, 7 στους 10 (68,3%) χαρακτηρίζουν «κακή» τη συμφωνία για το «Βόρεια Μακεδονία».

Την ίδια ώρα, είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι δημιουργείται εκ νέου πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ των πρόωρων εκλογών, τις οποίες προτιμά το 50,4% των ερωτηθέντων (από 34% τον Ιανουάριο), ενώ ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης επιθυμεί το 39% (από 57,8% πριν από πέντε μήνες).

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα είναι μονοψήφια μετά τη  συμφωνία, ενώ πανελλαδικά μεγαλώνει η ψαλίδα με τη Νέα Δημοκρατία στις 14,4 μονάδες από τις 10,3 που ήταν τον περασμένο Μάρτιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανήσυχες μέρες του Αυγούστου στην οικονομική πολιτική
Ανήσυχες μέρες του Αυγούστου στην οικονομική πολιτική

Συνήθως τον Αύγουστο οι περισσότεροι Έλληνες, περιλαμβανομένων των εξειδικευμένων επαγγελματιών που είναι σε θέση να σχολιάσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες των νομοσχεδίων, κάνουν χρήση της καλοκαιρινής τους άδειας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.