Πολιτικη & Οικονομια

Τζανακόπουλος: Ευρύτατη πλειοψηφία για το Σκοπιανό όταν έρθει στη Βουλή

«Η ΝΔ είχε αποφασίσει από την αρχή να απορρίψει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ και τώρα προσπαθεί να βρει επιχειρήματα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tzanakopoulos.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Το Ποτάμι, το ΚΙΔΗΣΟ, η ΔΗΜΑΡ τοποθετούνται με πολύ θετικό τρόπο απέναντι στη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και δεν μπορώ παρά να είμαι αισιόδοξος ότι σε περίπτωση που εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις από τη μεριά των γειτόνων μας και η συμφωνία έρθει στη Βουλή για κύρωση, θα υπάρξει μια ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

Για τη Νέα Δημοκρατία είπε πως «από την αρχή είχε πάρει την πολιτική απόφαση, η οποία σχετίζεται με τους εσωτερικούς συσχετισμούς στο κόμμα, να απορρίψει τη συμφωνία και τώρα προσπαθεί να βρει επιχειρήματα για να παρουσιάσει την απόφασή της ως στοιχειωδώς τεκμηριωμένη».

«Αν κάποιος προσπαθήσει να βρει επιχειρήματα επειδή η αρχική του τοποθέτηση είναι να σταθεί απέναντι στη συμφωνία, προφανώς θα μπορέσει και να δημιουργήσει τέτοια επιχειρήματα, να ανακαλύψει τέτοια επιχειρήματα. Το θέμα είναι θέλουμε ή δεν θέλουμε την επίλυση της διένεξης με την ΠΓΔΜ», παρατήρησε.

Σε ερώτηση για τη διαφωνία του κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε πως «το ελληνικό Σύνταγμα, η συνταγματική τάξη προβλέπει συγκεκριμένους τρόπους κατά τους οποίους διαπιστώνεται αν μια κυβέρνηση έχει ή δεν έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Δεν επιβάλλεται κατά κανένα τρόπο η συνολική συμφωνία όλων των εταίρων που ενδεχομένως συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση σε όλα τα ζητήματα. Οποιοσδήποτε αμφισβητεί, να ακολουθήσει όσα προβλέπει η συνταγματική τάξη για να διαπιστωθεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι μια παραφιλολογία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η ονομασία erga omnes της γειτονικής χώρας κατοχυρώνεται πλήρως με τη συμφωνία και ξεκαθάρισε πως «το ζήτημα της γλώσσας και της ιθαγένειας δεν έχει καμιά απολύτως νομική ή άλλη σχέση με το erga omnes».

Η συμφωνία βελτιώνει κατά πολύ τη σημερινή κατάσταση και στο θέμα της γλώσσας και της ιθαγένειας, η γειτονική χώρα υποχρεούται να τροποποιήσει το Σύνταγμά της κατά τρόπο ώστε να εξαλείψει κάθε περιθώριο αλυτρωτισμού, κάθε προσπάθεια αλυτρωτισμού. Δεσμεύονται ότι θα απόσχουν και θα αντιμετωπίζουν, θα τίθενται απέναντι σε κάθε προσπάθεια αλυτρωτισμού, επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.