Πολιτικη & Οικονομια

Πότε αναμένεται να καταθέσει πρόταση μομφής η ΝΔ: Ζητεί απαντήσεις από τον Τσίπρα για το Σκοπιανό

«Να φέρει τη συμφωνία για το Σκοπιανό ο πρωθυπουργός στη Βουλή πριν από τις υπογραφές»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα Δημοκρατία
Νέα Δημοκρατία © EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Η Νέα Δημοκρατία μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής. Άλλωστε ακόμη και κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Αθήνας Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης τόνιζε ότι ο κ. Τσίπρας δεν νομιμοποιείται να διαπραγματεύεται για το Σκοπιανό από τη στιγμή που ο κυβερνητικός εταίρος των ΑΝΕΛ δηλώνει ανοικτά ότι θα καταψηφίσει την οποιαδήποτε συμφωνία που περιέχει τον όρο Μακεδονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ ετοιμάζει πρόταση ώστε η συμφωνία για το όνομα της πΓΔΜ να περάσει πρώτα από τη Βουλή. Αν αυτή δεν γίνει δεκτή, τότε αναμένεται να προχωρήσει σε πρόταση μομφής. Για να κατατεθεί η πρόταση χρειάζονται 50 υπογραφές βουλευτών, ενώ προϋπόθεση αποτελεί το να είναι η Βουλή ανοιχτή.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ προσανατολίζεται  να καταθέσει την πρόταση μομφής είτε αύριο, Πέμπτη, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου και του μεσοπρόθεσμου, είτε την Παρασκευή, όταν η συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ τεθεί προς συζήτηση στη Βουλή.

Άλλωστε νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη δήλωσε: «Περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό να απαντήσει αν θα φέρει τη συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή πριν υπογράψει με τον ομόλογό του.  Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις».

Το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Προκόπη Παυλόπουλο να παρέμβει για να έρθει η συμφωνία στη Βουλή όσο το δυνατόν πιο σύντομα και πριν υπογραφεί.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.