Πολιτικη & Οικονομια

Μάριο Ντράγκι: ο Γιωργάκης μάς δούλευε

Αντίδραση από την  Άννυ Ποδηματά 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
45016-94141.jpg

«Ο Παπανδρέου μας παραπλανούσε»: αυτό ήταν ουσιαστικά το νόημα των διπλωματικά διατυπωμένων δηλώσεων του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι, κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Τα διαθέσιμα οικονομικά δεδομένα πριν από τρία χρόνια σχετικά με την Ελλάδα ήταν ελλιπή και εσφαλμένα. Ορισμένες αποφάσεις είχαν ληφθεί τότε στη βάση πληροφοριών οι οποίες ήσαν είτε ελλιπείς, είτε εσφαλμένες, ή παραπλανητικές. Ασφαλώς οι αναφορές σχετικά με την δομική ισχύ της ελληνικής οικονομίας δεν ήταν ακριβείς. Οι ελληνικές αρχές διαβεβαίωναν συνεχώς την τρόικα ότι η οικονομία ήταν πολύ πιο ισχυρή, απ΄ ό,τι ήταν στην πραγματικότητα. Αναμφίβολα διαπράχτηκαν λάθη, που θα ήταν καλό αυτά να προσδιοριστούν με περισσότερη σαφήνεια, ώστε να μην επαναληφθούν», είπε ο κ. Ντράγκι. Ο ομιλητής παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι από τότε «η Ελλάδα κατάφερε σημαντικές προόδους και τους έχουμε πει να συνεχίσουν αυτήν την προσπάθεια, ιδίως τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αποφέρουν σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα».

Αντιδρώντας, η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Αννυ Ποδηματά, που είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε: «Η Ελλάδα έχει αλλάξει τέσσερις πρωθυπουργούς τα τελευταία τρία χρόνια και βρίσκεται στην έκτη συνεχή χρονιά ύφεσης. Καμία κυβέρνηση και κανένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να έδωσε στην τρόικα στοιχεία για καλύτερη κατάσταση στην πραγματική οικονομία».

Μ.Φ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.