- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Γιατί ο Κοντονής κατηγόρησε το facebook για λογοκρισία
Τι είπε στη συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής κατά τη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης, που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Facebook, για το ζήτημα της ανάρτησης αντιναζιστικού σχολίου του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου.
Αναλυτικότερα, ενώπιον των ομολόγων του, της προέδρου του συμβουλίου υπουργών και του Ευρωπαίου Επιτρόπου Julian King, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι είναι απαράδεκτη η επιβολή λογοκρισίας από τη Facebook μέσω της φίμωσης τόσο της ιστορικής μνήμης για τις ναζιστικές θηριωδίες στην Κάνδανο, όσο και του νεοναζιστικού ιδεολογικού υπόβαθρου των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Μετά το τέλος της παρέμβασης του κ. Κοντονή, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, τον λόγο έλαβε ο επίτροπος κ. King, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό το οποίο θα ερευνήσει άμεσα η Επιτροπή. Προς την ίδια κατεύθυνση τοποθετήθηκαν υπουργοί Δικαιοσύνης και άλλων κρατών-μελών.
Κατά τις εργασίες του συμβουλίου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Λουξεμβούργο, συζητήθηκε μεταξύ των άλλων ο αποκαλούμενος κανονισμός Βρυξέλλες ΙΙα, που αφορά διασυνοριακά θέματα γονικής μέριμνας.
Ο κ. Κοντονής στην εισήγησή του ανέδειξε τη βαρύνουσα σημασία της πρότασης αναθεώρησης του κανονισμού προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης της διαδικασίας επιστροφής στο κράτος συνήθους διαμονής του απαχθέντος από τον ένα γονέα τέκνου.
Όπως επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, «η συχνά καταχρηστική επίκληση εθνικών δικονομικών κανόνων από τα κράτη-μέλη καταλήγει να προσφέρει νομιμοποιητικό έρεισμα στις απαγωγές τεκνών».
Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενός συστήματος κοινών ρυθμίσεων και ομοιόμορφης εφαρμογής τους, «ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας δικαίου και να υπηρετηθούν τα πραγματικά συμφέροντα του παιδιού».
Τέλος, υπενθύμισε ότι οι σχετικές αποφάσεις του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνουν σαφή κατεύθυνση, την οποία οφείλουν όλα τα κράτη-μέλη να υιοθετήσουν.