- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μαξίμου: Απομακρύνεται η συμφωνία – ΠΓΔΜ: Δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε εικασίες
Διαρροή στη διαρροή
Στις διαρροές της ελληνικής κυβέρνησης απαντά με κυβερνητικές διαρροές και η ΠΓΔΜ.
Πηγές προσκείμενες στον Ζόραν Ζάεφ απευθύνουν, σύμφωνα με το πρακτορείο ibna, έκκληση «για υπεύθυνη πολιτική στάση όλων των πολιτικών παραγόντων και στις δύο χώρες».
«Αυτές τις στιγμές δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε εικασίες. Η υπεύθυνη πολιτική στάση όλων των πολιτικών παραγόντων στις δύο χώρες είναι πολύ χρήσιμη και προς το συμφέρον της εξεύρεσης λύσης» είπαν οι εν λόγω κύκλοι.
Νωρίτερα, το Μαξίμου διέρρεε πως «η πλευρά της ΠΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών. Συνεπώς, η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών φαίνεται πως απομακρύνεται. Πιθανότατα να απομακρύνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών».
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», στα σλαβικά «Severna Makedonija», είναι η επικρατέστερη των τριών λύσεων που παραμένουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια.
Οι πληροφορίες για τη συγκεκριμένη λύση διακινούνταν όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά προέρχονταν και από την ΠΓΔΜ, όπου το πολιτικό παιχνίδι ανάμεσα στην κυβέρνηση, στην αντιπολίτευση, αλλά και στη σταθερά αντίθετη στη λύση του ονοματολογικού προεδρία της χώρας διεξάγεται σε υψηλότατους τόνους. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένουν και τα άλλα δύο, από τα συνολικά πέντε, ονόματα του πακέτου που είχε συνθέσει σε μια κοινή πρόταση ο προσωπικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς (Gorna και Nova).
Η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει ότι η ονομασία θα είναι erga omnes, αλλιώς συμφωνία δεν υπαρχει, ωστόσο ο Σκοπιανός πρόεδρος Γκιόρκι Ιβάνοφ, ο οποίος προέρχεται από το κόμμα του εθνικιστή Νίκολα Γκρούεφσκι, βάζει βέτο στα σχέδια του πρωθυπουργού του Ζόραν Ζάεφ αναφορικά με μία ονομασία για όλες τις χρήσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O πρωθυπουργός θα μεταβεί και στη Ραμάλα
Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο περιστατικό του ξυλοδαρμού του
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημασία της εορταστικής περιόδου για τις τοπικές αγορές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί σε διάλογο χωρίς μπλόκα
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την επέκταση του θεσμού μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά
Όσα αλλάζουν από τον Ιανουάριο - Όφελος για εκατομμύρια πολίτες
Αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων
Παρόντες στο περιστατικό ήταν τουλάχιστον άλλοι έξι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες του ευρωβουλευτή
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εκπροσώπησε την Ευρωζώνη στη συνεδρίαση
Η μηνιαία κλήρωση για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ανέδειξε 556 τυχερούς
Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η οριστική μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για τον «διάλογο» στον πρωτογενή τομέα, τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και την απουσία νησιωτικών πολιτικών
«Το βιβλίο είναι απολύτως πρωτότυπο και δικό μου και κανενός άλλου», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Αιχμές από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Θεσμών για την ακρίβεια, τα πρόστιμα αισχροκέρδειας και τον ρόλο της νέας Αρχής
Επτά δεν μπορούν να επιλυθούν
Εγκρίθηκε από τη Βουλή η πρόταση του Τάκη Θεοδωρικάκου
«Τώρα βρίζει τους πάντες με ψέματα, επιτέθηκε σε σύζυγο υπουργού»
Πέρασε και η τροπολογία με τις ρυθμίσεις για τις οφειλές δανείων σε ελβετικό φράγκο ψηφίσθηκε
Οι ανακοινώσεις και οι διευκρινίσεις για το πάγιο ύδρευσης και το πάγιο αποχέτευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.