Πολιτικη & Οικονομια

Προσκλητήριο Α. Σαμαρά για ενωμένη κεντροδεξιά

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 9ου Συνεδρίου της Ν.Δ.

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
44446-93164.jpg

Υπογραμμίζοντας τις θυσίες του ελληνικού λαού, κάνοντας λόγο για «μίζερους πολιτικούς αντιπάλους» και προσκαλώντας τους πολίτες να συμπορευθούν με τη Νέα Δημοκρατία, ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, έριξε αυλαία με την ομιλία του στις εργασίες του 9ου τακτικού συνεδρίου της Ν.Δ.

«Εσείς αποδειχτήκατε τα μεγάλα στηρίγματα της πατρίδας και είστε αληθινή ελπίδα, γιατί η μάχη για τη νέα Ελλάδα ήδη έχει αρχίσει και θα την κερδίσουμε μέχρι το τέλος. Τώρα μας στηρίζουν όλοι οι Έλληνες. Σήμερα δεν είναι το τέλος ενός συνεδρίου, αλλά η αρχή μιας νέας εποχής για την παράταξη και τη χώρα. Ευχαριστώ τον Φίλιππο Σταυρή για τη σπουδαία δουλειά που έκανε και όλους όσους εργαστήκαν, μόχθησαν έτρεξαν και πάνω από όλα τα υπέροχα παιδιά της ΟΝΝΕΔ. Σας έλεγα ότι η μεγάλη μας παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε όρθια όταν κατέρρευσαν τα πάντα γιατί οι ιδέες μας δικαιώνονται όπως δικαιωθήκανε σε όλο τον κόσμο», επεσήμανε κατά την έναρξη της ομιλίας του.

«Η παράταξή μας ανανεώνεται, μπαίνει μπροστά πιο ανανεωμένη από ποτέ. Σε μια χωρά που χρειάζεται να αφήσει το χθες πίσω πρέπει η καθεμιά, ο καθένας να αφουγκραστεί την κοινωνία, να ανοίξουμε τις οργανώσεις και να βρούμε τρόπο να πλησιάσουμε εκείνους που διστάζουν να ενταχθούν. Η ΝΔ στάθηκε όρθια, όταν κατέρρευσαν τα πάντα και αυτό έγινε γιατί οι ιδέες μας εκφράζουν τους Έλληνες. Έχουμε εθνικό καθήκον να παλέψουμε για τη Νέα Ελλάδα, είναι ανάγκη εθνική, γι' αυτό προχθές απηύθηνα κάλεσμα σε όλους. Να υποδεχθούμε όσους θέλουν να αγωνιστούν μαζί μας και διστάζουν να ενταχθούν, αλλά δεν έχουν δισταγμό να συμπαραταχθούν μαζί μας. Δεν περισσεύει κανένας», πρόσθεσε.

«Ο αγώνας αυτός έχει και αντιπάλους, οι οποίο είναι τριών ειδών: Όσοι είναι κολλημένοι στα ιδεολογήματα του χτες, όσοι θέλουν να προστατεύσουν εκείνα που θέλουμε να αλλάξουμε και οι αθεράπευτα λαϊκιστές, που κερδοσκοπούν πάνω στη χώρα και κηρύσσουν το μισός την ώρα που απαιτείται ενότητα» σχολίασε αναφερόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους. Ειδικότερα έκανε λόγο για «κάποιους που τώρα διαφωνούν με τον αγωγό ΤΑΠ, ενώ πριν ρωτούσαν που είναι οι επενδύσεις. Όπως ανέφερε: «Αυτοί δεν έχουν πολιτική, μιζέρια έχουν και είναι οι ίδιοι που το παίζουν προοδευτικοί».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «το πρώτο μνημόνιο ήταν λάθος, το είπαμε πρώτοι και τώρα παλεύουμε να βγούμε από τα μνημόνια. Αυτός ο λαός μας υπέστη απίστευτες θυσίες. Η νέα Ελλάδα που χτίζουμε τους χωράει όλους ακόμα και τους αντιπάλους μας. Στις δύσκολες στιγμές δύο δρόμοι υπάρχουν είτε το άλμα είτε το να μείνεις παραδομένος στα αδιέξοδα του χθες. Η Ελλάδα της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας μας ζητάει να τα αλλάξουμε όλα, να κάνουμε επιτέλους το άλμα».

Στην κατακλείδα της ομιλίας του στους συνέδρους της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε να επιθυμεί τη διεύρυνση της δυναμικής του κόμματός του: «Κλείνω με το προσκλητήριο που έκανα χθες σε όσους ήταν μαζί μας και απομακρύνθηκαν, σε όλους τους απλούς πολίτες στην περιφέρεια, στο χωράφι, αλλά και στον απλό πολίτη που δεν ήταν ποτέ μαζί μας. Η σημαία μας συμβολίζει την ενότητα, είναι σύμβολο αγώνων ελευθερίας και ενότητας της πατρίδας. Απευθύνω προσκλητήριο για την ενότητα της κεντροδεξιάς. Ανοίξτε τις πόρτες της καρδιάς και της οργάνωσής μας σε κάθε πολίτη και κάθε απλό άνθρωπο που συναισθάνεται αυτές τις δύσκολες ώρες τη φωνή της πατρίδας. To 2021, διακόσια χρονιά μετά την επανάσταση, η Νέα Ελλάδα δεν θα είναι όραμα, θα είναι πραγματικότητα».

Δ.Α.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.