Πολιτικη & Οικονομια

«Είναι ένοχος ο Γεωργίου;» - Πέντε καυτά ερωτήματα από το Ποτάμι

Το Π² διοργανώνει συζήτηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
georgiou.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σύντομες αλλά και τεκμηριωμένες απαντήσεις για την ουσία του θέματος του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου την Τρίτη 22/5 στις 7 το απόγευμα στη σελίδα του στo facebook, το πολιτικό ινστιτούτο του Ποταμιού  Π². 

«Ο Ανδρέας Γεωργίου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της πατρίδας του τον Αύγουστο 2010, κι επέστρεψε από τις ΗΠΑ, για να αναλάβει την νεοσύστατη Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ο κ.Γεωργίου κατάφερε μέσα σε λίγο χρόνο να αποσπάσει εύσημα αξιοπιστίας από την στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία είχε εκφράσει πολλές φορές επιφυλάξεις για την ποιότητα των στοιχείων που ελάμβανε από την Ελλάδα κατά την προηγούμενη πενταετία. Έκτοτε, η ιστορία είναι γνωστή: η υπόθεση έχει μετατραπεί σε δικαστικό σίριαλ. Ο κ.Γεωργίου έχει ήδη απαλλαγεί δύο φορές με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αλλά αποφασίστηκε η επανεξέταση της υπόθεσης, για τρίτη φορά, από τον Άρειο Πάγο, μετά από αναίρεση κατά της απαλλαγής που άσκησε η εισαγγελέας κ. Ξένη Δημητρίου», αναφέρει το Ποτάμι και συνεχίζει με μία σειρά ερωτημάτων τα οποία χαρακτηρίζει «καυτά» και τα οποία είναι: 

1) Πότε τελικά είναι κανείς στην Ελλάδα ένοχος ή αθώος;

2)Πότε κλείνει μια δικαστική υπόθεση;

3)Γιατί ένας άνθρωπος που έχει ήδη αθωωθεί δύο φορές δεν μπορεί να πει «ξεμπέρδεψα»;

4) Μπορούν οι πολιτικές σκοπιμότητες ακόμη και να τορπιλίσουν την ασφάλεια δικαίου που πρέπει προσφέρει η ανεξάρτητη δικαιοσύνη σε κάθε πολίτη;

5)Μπορεί να σύρεται ένας άνθρωπος από δίκη σε δίκη για να συντηρείται ένα αφήγημα περί εισόδου της Ελλάδας στα μνημόνια εξαιτίας μερικών «πειραγμένων» λογιστικών εγγραφών;

Στη συζήτηση μετέχουν ο πρώην αντ-εισαγγελέας Αρείου Πάγου Βασίλης Μαρκής, ο οικονομολόγος, καθηγητής στο οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών, Παναγιώτης Πετράκης και ο πρόεδρος του Π2 Παναγιώτης Καρκατσούλης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.