Πολιτικη & Οικονομια

Πετρόπουλος: Οι περικοπές θα αφορούν και σε συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ

«Έχουμε μπροστά μας 7 μήνες για να δούμε τι θα κάνουμε με τις μειώσεις»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
petropoulos.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Οι περικοπές θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ» παραδέχθηκε ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και έσπευσε να σημειώσει ότι τον Οκτώβριο θα δουν πόσο θα μειωθούν και ότι θα τις βελτιώσουν. «Έχουμε μπροστά μας 7 μήνες για τις συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός του 2019 θα κατατεθεί τέλη Νοεμβρίου και θα ψηφιστεί εντός του Δεκέμβρη. Εκεί θα κριθεί, τόνισε, τι ακριβώς θα συμβεί.

«900.000 καταβαλλόμενες συντάξεις θα μειωθούν έως και 18% σε σύνολο 2,9 εκατ. συντάξεων, όπως προκύπτει από το πρώτο δείγμα επανυπολογισμού των συντάξεων» δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης. 

«Οι περικοπές (από την 1ης Ιανουαρίου του 2019) θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ» παραδέχθηκε ο κύριος Πετρόπουλος, και έσπευσε να σημειώσει ότι τον Οκτώβριο θα δουν πόσο θα μειωθούν και ότι θα τις βελτιώσουν. «Έχουμε μπροστά μας επτά μήνες για τις συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό «η μείωση έως 18% στις συντάξεις εμπεριέχει και τα επιδόματα, δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων, οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%». Διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν συντάξεις που θα μειωθούν έως και 200 ευρώ το μήνα. 

«Το 18% δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, αφορά ένα 25% με 30% των καταβαλλόμενων συντάξεων... Τον Οκτώβρη θα δούμε τις ακριβείς περικοπές στις συντάξεις» σημείωσε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανήσυχες μέρες του Αυγούστου στην οικονομική πολιτική
Ανήσυχες μέρες του Αυγούστου στην οικονομική πολιτική

Συνήθως τον Αύγουστο οι περισσότεροι Έλληνες, περιλαμβανομένων των εξειδικευμένων επαγγελματιών που είναι σε θέση να σχολιάσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες των νομοσχεδίων, κάνουν χρήση της καλοκαιρινής τους άδειας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.