Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας σε πρίγκιπα Κάρολο: Ορόσημο η επίσημη επίσκεψή σας στην Ελλάδα (εικόνες, video)

Ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου στο Μέγαρο Μαξίμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
karolos23.jpg

Η πρώτη επίσημη επίσκεψη μέλους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας μπορεί να αποτελέσει «ορόσημο στις σχέσεις Ελλάδας-Βρετανίας» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον πρίγκιπα Κάρολο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι αποδέχτηκε πρόσκληση της Βρετανίδας ομολόγου του, Τερέζα Μέι να μεταβεί στο Λονδίνο μέσα στον Ιούνιο στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης.

sime.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

19484178.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

«Είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος της Βασιλικής Οικογένειας επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γεγονός, πρέπει να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη συνμεργασία μας» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

oalr234.jpg
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Είμαι βαθιά ευγνώμων στην ελληνική κυβέρνηση για τη συνεργασία και τη στήριξη της και πιστεύω οτι θα συνεχίσουμε αυτήν τη σπουδαία φιλία και στο μέλλον. Θα καταφέρουμε να πετύχουμε πολλά όσον αφορά το θέμα ασφάλειας και μετανάστευσης και όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε» ανέφερε από την πλευρά του ο πρίγκιπας της Ουαλίας.

olari.jpg
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τόνισε, ακόμη, ότι αισθάνεται βαθιά ευγνωμοσύνη για την ελληνική κυβέρνηση που έχει στηρίξει τη χώρα του, εκφράζοντας την ελπίδα να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρίγκιπας Κάρολος

Νωρίτερα, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου είχε τετ α τετ με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, έχοντας καταθέσει πρώτα στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.