Πολιτικη & Οικονομια

Συνεχίζει την περιοδεία του στα Δυτικά Βαλκάνια ο Κοτζιάς

Την ώρα που η κυβέρνηση του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ ετοιμάζεται να περάσει Συμπληγάδες για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνεχίζεται η τριήμερη περιοδεία του Νίκου Κοτζιά στα Δυτικά Βαλκάνια για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει επαφές στη Σερβία πριν ταξιδέψει στην Οχρίδα των Σκοπίων όπου και θα έχει συνάντηση με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ. Στο Βελιγράδι ο κ. Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάσιτς ενώ στη συνέχεια θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της χώρας, Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Το απόγευμα η ελληνική αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει για την πΓΔΜ. Το τετ α τετ με τον Ντιμιτρόφ είναι προγραμματισμένο την Πέμπτη.

Ψήφος εμπιστοσύνης

Η περιοδεία Κοτζιά συνεχίζεται ενώ τίθεται επί τάπητος εντός της ημέρας το αίτημα του εθνικιστικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με το εθνικιστικό κόμμα, τα μόνα έργα που υλοποίησε η κυβέρνηση Ζάεφ ήταν «η πολιτικοποίηση των θεσμών» και «η πολυτελής διαβίωση κυβερνητικών αξιωματούχων με χρήματα του Δημοσίου».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κρίστιαν Μίτσκοσκι δήλωσε ακόμη ότι αναμένει από το Κοινοβούλιο να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και η χώρα να πάει σε εκλογές.