Πολιτικη & Οικονομια

Ο Ιερώνυμος «έσπασε» το τυπικό της αναστάσιμης ακολουθίας για χάρη των δυο κρατουμένων στην Τουρκία

Ο Εθνικός Ύμνος αντικατέστησε προσωρινά το «Χριστός Ανέστη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4427585.jpg
EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Την ψαλμωδία τού «Χριστός Ανέστη» διέκοψε πρόσκαιρα το βράδυ τς Ανάστασης στη μητρόπολη της Αθήνας ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, για να τραγουδήσει τον Εθνικό Ύμνο.

Λεπτομερέστερα, ο προακθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας τραγούδησε μαζί με πιστούς και με το παρόν στρατιωτικό άγημα τον Εθνικό Ύμνο, του οποίου ο αρχικός τίτλος, όπως τον είχε βάλει ο ποιητής του Διονύσιος Σολωμός, ήταν «Ύμνος εις την Ελευθερίαν».

Είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, καθώς μέχρι τώρα ο αρχιεπίσκοπος έψαλλε το θρησκευτικό τυπικό, ενώ οι στρατιώτες τραγουδούσαν τον Εθνικό Ύμνο. Η πιθανότερη ερμηνεία τηςπρωτοβουλίας του Ιερώνυμου είναι η συμπαράσταση στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς -που από την 1η Μαρτίου κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, στην Τουρκία- και η υπογράμμιση της ανάγκης ν΄ αφεθούν ελεύθεροι. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.