Πολιτικη & Οικονομια

Προσωπικό κάλεσμα Τσίπρα σε Ερντογάν για τους δύο στρατιωτικούς

O πρωθυπουργός κάλυψε τον Πάνο Καμμένο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Προσωπικό κάλεσμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παρέμβει ώστε να επισπευστούν οι δικονομικές διαδικασίες για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς απηύθυνε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως οι δύο ένστολοι είναι αθώοι και είναι «άδικο» να κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι το μόνο λάθος των δύο αξιωματικών ήταν να περάσουν για λίγα μέτρα τα σύνορα, προσθέτοντας με νόημα πως η Ελλάδα έχει επανειλημμένα επιτρέψει σε τούρκους στρατιώτες που έκαναν το ίδιο λάθος να επιστρέψουν στη χώρα τους χωρίς επεισόδιο.

Σημείωσε ότι η Τουρκία θα πρέπει να καταλάβει πως η ρητορική κλιμάκωσης που ακολουθεί είναι «αδιέξοδη», και κάλεσε την Άγκυρα να προβεί σε «κίνηση καλής θέλησης» με την απελευθέρωση των δύο κρατούμενων Ελλήνων.

Ο κ. Τσίπρας πάντως κάλυψε τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο για την δήλωσε που έκανε χθες ότι η υπόθεση των δύο κρατούμενων στρατιωτικών μπορεί να διαρκέσει 15 χρόνια, ασκώντας κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος νωρίτερα επιτέθηκε στον υπουργό Άμυνας.

Η στάση του προέδρου της ΝΔ «δεν βοηθά», είπε πρωθυπουργός, λέγοντας αιχμηρά πως χρειάζεται πολιτική ενότητα σε εθνικά θέματα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η Ελλάδα είναι χώρα ισχυρή που επιζητεί την ειρήνη, με ισχυρές διεθνείς συμμαχίες και ερείσματα. «Δεν απειλούμε κανέναν αλλά δε φοβόμαστε και κανέναν […] Όταν έχεις προβλήματα στο σπίτι σου δε τα βάζεις με το γείτονά σου», είπε.

Στάθηκε ιδιαίτερα στη στήριξη που έχει δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας πως η τελευταία Σύνοδος Κορυφής έστειλε το πλέον ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης στη χώρα μας.