Πολιτικη & Οικονομια

Ολοκαύτωμα: Κασιδιάρης – Οικονόμου αντιδίκησαν στη Βουλή

Έντονη η αντίδραση των εβραϊκών οργανώσεων

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών κ. Β. Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ) και κ. Ηλ. Κασιδιάρη (ΧΑ) προκάλεσε η άρνηση του Ολοκαυτώματος από τον δεύτερο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, με το οποίο παραπέμπεται ο πρώην υπουργός κ. Γ.  Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Κασιδιάρης, σχολιάζοντας την άρνηση ισραηλινού επιχειρηματία να προσέλθει στην ως μάρτυρας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, γιατί συμμετέχουν σ΄ αυτήν «αρνητές του Ολοκαυτώματος», ουσιαστικά επιβεβαίωσε τον μάρτυρα και κράτησε για τον εαυτό του το ρόλο του αρνητή.  «Ο Εβραίος Σ. Μιωνή είναι το κλειδί της υπόθεσης. Είναι προσωπικός θαυμαστής του Αντ. Σαμαρά και κολλητός του Στ. Παπασταύρου και βλέπουμε να σκίζονται οι της Ν.Δ. γι’ αυτόν. Δεν έρχεται σε αυτή την επιτροπή γιατί συμμετέχουν αρνητές του Ολοκαυτώματος. Και βέβαια συμμετέχουν αρνητές του Ολοκαυτώματος. Εμείς δεν θέλουμε να πάμε στο δολοφονικό κράτος των σιωνιστών. Αυτός ο κύριος όταν πατήσει το πόδι του στη χώρα μας θα πάει στη δικαιοσύνη», είπε ο κ. Κασιδιάρης.

Απαντώντας, ο κ. Β. Οικονόμου απευθύνθηκε στον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Χ. Αθανασίου και ρώτησε: «Πέρασε από το βήμα ο αρνητής του Ολοκαυτώματος των Εβραίων. Ποια θα ήταν η αντιμετώπισή του στη Γερμανία; Πέντε χρόνια φυλακή. Υπάρχει εδώ ποινική αντιμετώπιση αυτής της συμπεριφοράς; Η ίδια η πραγματικότητα έρχεται να δείξει την αναγκαιότητα του αντιρατσιστικού νόμου». Ο κ. Κασιδιάρης αντέδρασε από το έδρανό του, ενώ ο κ. Αθανασίου απάντησε υπερασπιζόμενος την πρόταση της Ν.Δ για το αντιρατσιστικό, που προβλέπει την τιμωρία όσων αρνούνται το Ολοκαύτωμα. 

Αμεση και έντονη ήταν η αντίδραση της ισραηλιτικής κοινότητας Θεσσαλονίκης με τα δεκάδες χιλιάδες θύματα των ναζί, καθώς και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας. Ο πρόεδρος της ισραηλιτικής κοινότητας και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Δαυίδ Σαλτιέλ, μιλώντας στο «Εθνος», είπε ότι η άρνηση του Ολοκαυτώματος από τον συγκεκριμένο βουλευτή προσβάλλει το ίδιο το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το οποίο το 2004 αποφάσισε ομόφωνα να υιοθετήσει την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, όπως ακριβώς έχει θεσπιστεί από όλα τα πολιτισμένα έθνη που δεν θέλουν να ξεχάσουν....

Ταυτόχρονα, αποτελεί προσβολή στους αγώνες των Ελλήνων εναντίον του ναζισμού, προσβολή στη μνήμη εκείνων που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά απέναντι στη χιτλερική βαρβαρότητα, προσβολή προς τα θύματα των βιομηχανοποιημένων θαλάμων αερίων, όπου εκατομμύρια αθώοι άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο, μεταξύ των οποίων 6 εκατομμύρια Εβραίοι αδελφοί μας και ανάμεσά τους 70.000 Ελληνες Εβραίοι..,. Η άρνηση του Ολοκαυτώματος αποτελεί προτροπή στην επανάληψη του ειδεχθέστερου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Όταν  αυτό γίνεται μέσα στο ίδιο το προπύργιο της Ελληνικής Δημοκρατίας, αποδεικνύει ότι η ίδια η Δημοκρατία πρέπει να θωρακιστεί νομοθετικά απέναντι σε όλους αυτούς που την επιβουλεύονται.... Είναι απαραίτητο όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του Κοινοβουλίου να συναινέσουν στη νομοθέτηση νόμου που θα δείχνει μηδενική ανοχή στη ρατσιστική βία, στην ξενοφοβία, στον αντισημιτισμό και στη διάψευση του Ολοκαυτώματος". 

(Σ.Σ. Κάθε μέρα που περνάει, το ζήτημα περιπλέκεται όλο και περισσότερο. Το θέμα των πολλών αντιρατσιστικών νομοσχεδίων και τροπολογιών βρίσκεται στα χέρια του προέδρου της Βουλής, που θα πρέπει να πάρει αποφάσεις για τη σειρά και τον τρόπο των συζητήσεων, ενώ ταυτόχρονα τα κόμματα το συζητούν παρασκηνιακά. Πάντως από την όλη κατάσταση ο μόνος που κερδίζει είναι η ΧΑ,   έχοντας φτάσει  το 13%, όπως έδειξε η τελευταία δημοσκόπηση που δημοσίεψε το «Ποντίκι»).

Μ.Φ.