Πολιτικη & Οικονομια

Δέκα μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ (εικόνες)

Νέα δημοσκόπηση της Rass για κόμματα, δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών και Σκοπιανό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4276074.jpg
EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης

Προβάδισμα 10,2% καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου στη νέα πανελλαδική έρευνα της Rass για τον τηλεοπτικό σταθμό Action24. Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται πρώτο στην προτίμηση των πολιτών με ποσοστό 29,4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,2%. Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 10,2 και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,2% και το ΚΚΕ με 6,3%. 

Κάτω από το όριο του 3% καταγράφονται η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 2,7% και οι ΑΝΕΛ με 2,5%. Ποσοστό 4,6% δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν άλλο κόμμα, 3,7% επιλέγουν την απάντηση άκυρο ή λευκό και το υπόλοιπο 14,2% κατατάσσεται στην κατηγορία αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην ερώτηση για την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης (41,4% θετικές γνώμες και 47,2% αρνητικές), ενώ δεύτερη δημοφιλέστερη είναι η Φώφη Γεννηματά (36,7% θετικές γνώμες και 44,7% αρνητικές). Ακολουθούν Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Βασίλης Λεβέντης, Αλέξης Τσίπρας, Πάνος Καμμένος και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος. 
galp-69.jpg

Στο ερώτημα «αν μετά τις εκλογές προκύψει ανάγκη συνεργασιών με ποιο κόμμα θα θέλατε να συνεργαστεί το Κίνημα Αλλαγής», η πλειονότητα των ερωτηθέντων -σε ποσοστό 36,5%- απαντούν ότι το κόμμα της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη θα πρέπει να συνεργαστούν με τη ΝΔ.
galp-58.jpg

Το 18,7% τάσσεται υπέρ μιας πιθανής συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, το 9,4% προκρίνουν συνεργασία της συμμαχίας ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού με άλλο κόμμα, 27,4% ζητούν από το Κίνημα Αλλαγής να μην συνεργαστούν με κανένα κόμμα και το υπόλοιπο 10% τοποθετούνται με την επιλογή «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».
galp-18.jpg

Οι ερωτηθέντες, τέλος, δεν πιστεύουν στις προοπτικές λύσης του ονοματολογικού της πΓΔΜ. Στο ερώτημα «η λύση που θα προκριθεί για την ονομασία των Σκοπίων, πιστεύετε ότι θα είναι πιο κοντά σε όσα επιδιώκει η Ελλάδα ή σε όσα επιδιώκουν τα Σκόπια;», το 57,1% απαντούν ότι η λύση που πιθανόν να προκύψει στο ζήτημα της ονομασίας της FYROM θα ικανοποιεί περισσότερο τα συμφέροντα των Σκοπιανών. Μόνο το 26,9% θεωρούν ότι πιθανή λύση στο Σκοπιανό θα είναι πιο κοντά σε όσα επιδιώκει η Ελλάδα.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.