- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Γρέγος: πορτιέρης, κουμπουροφόρος, βουλευτής
Διετέλεσε υπάλληλος στην «αμαρτωλή» δημοτική υπηρεσία Θεσσαλονίκης
Πορτιέρης στα νυχτερινά μαγαζιά του Παναγιώτη Σαξώνη, υπάλληλος του Δήμου και «παιδί» του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, αλλά και μάρτυρας με «κενά μνήμης» στη δίκη των παραπάνω, είναι ο κουμπουροφόρος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος, που το όπλο του …τόλμησε να εκπυρσοκροτήσει μόνο του στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» πριν λίγες μέρες. Ο κ. Σαξώνης έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και βρίσκεται στη φυλακή, μαζί με τον κ. Παπαγεωργόπουλο για το «φαγοπότι» στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το κυριακάτικο «Έθνος», «ο Αντώνης Γρέγος ήταν υπάλληλος στην «αμαρτωλή» δημοτική υπηρεσία και υπήρξε ένας από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές της πρόσφατης δίκης. Ο Γρέγος γνώρισε τον Σαξώνη στον δήμο, όπου εργάζονταν μαζί. Μάλιστα ο τελευταίος τον χρησιμοποιούσε για ένα ... δεύτερο μεροκάματο στα νυχτερινά μαγαζιά που διατηρούσε.
Ο νυν βουλευτής ήταν από εκείνους που... άνοιγαν την πόρτα του αυτοκινήτου στο αφεντικό, μια πανάκριβη Πόρσε Καγιέν, όταν από άσημος υπάλληλος του δήμου το πρωί μεταμορφώνονταν σε φανταχτερό επιχειρηματία της νύχτας. Στα προσόντα του Αντώνη Γρέγου που εκτιμήθηκαν ώστε να προσληφθεί από τον Σαξώνη, ήταν ίσως και η δεξιότητά του στο kick-boxing. Ολα αυτά, βέβαια, σε ένα παρελθόν το οποίο ο χρυσαυγίτης «εθνοπατέρας» έχει διαγράψει, αφού στην αίθουσα του δικαστηρίου έπαθε «αμνησία» προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του προέδρου Γιώργου Αποστολάκη.
«Αισθάνομαι σαν... γκόμενα γι' αυτά που δεν είπα για τον Παναγιώτη». Τη φράση αυτή απηύθυνε στον γιο του Π. Σαξώνη ο Αντώνης Γρέγος, αποχωρώντας από το δικαστήριο στις 25 Οκτωβρίου, μετά την κατάθεση - παρωδία που έδωσε ως μάρτυρας, όπως τη χαρακτήρισε τότε ο συνήγορος του δημοτικού ταμία Ευθύμης Καυκόπουλος.
«Ντράπηκε που αρνήθηκε ότι έπαιρνε δεύτερο μεροκάματο, δουλεύοντας ως μπράβος στα νυχτερινά μαγαζιά του κατηγορουμένου!», είπε στο δικαστήριο δηκτικά ο συνήγορος. Οι δικαστές είχαν επενδύσει πολλά στη μαρτυρία του βουλευτή, αλλά είδαν τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται. Η κατάθεση του Γρέγου ήταν μια αποθέωση του «δεν ξέρω», «δεν είδα», «δεν άκουσα», «δεν θυμάμαι», προκαλώντας την οργή του προέδρου του δικαστηρίου, ο οποίος τον επέπληξε τρεις φορές για τη συμπεριφορά του.
«Είσαι εκπρόσωπος του ελληνικού Κοινοβουλίου. Ακούω το κόμμα σου να φωνάζει στη Βουλή κατά της διαφθοράς. Εδώ θα πολεμήσεις τη διαφθορά, όχι με φωνές», του είπε αγανακτισμένος.
Ο βουλευτής ισχυρίστηκε πως δεν εργάστηκε ποτέ στα μαγαζιά του Σαξώνη, αλλά οι συνήγοροι του δημοτικού ταμία ήταν αποκαλυπτικοί και τον άδειασαν. Κατέθεσαν στο δικαστήριο άλμπουμ φωτογραφιών που δείχνουν τον ίδιο στην «πόρτα» του μαγαζιού Boom.
Ο άνθρωπος που έβλεπε τον Σαξώνη να προσέρχεται καθημερινά στο δημαρχείο με πολυτελές αυτοκίνητο αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ και ήξερε ότι είχε νυχτερινά μαγαζιά και σκάφη, είπε στη δίκη πως... εξεπλάγη όταν έμαθε πως αυτός ήταν ο πρωταγωνιστής της υπεξαίρεσης, καθώς δεν πήγε ποτέ το μυαλό του πως τα πλούτη του προέρχονταν από παράνομη δραστηριότητα.
«Αθώωσε» τον Β. Παπαγεωργόπουλο, λέγοντας πως «ο κ. δήμαρχος δεν μπορεί να εμπλέκεται σε θέματα πληρωμής», ενώ συνέχιζε να δηλώνει άγνοια σε κρίσιμες ερωτήσεις, μιλώντας για δομημένο σύστημα. «Δεν ξέρεις, δεν είδες. Ο δήμαρχος καλός, ο ένας καλός, ο άλλος καλός, δεν θυμάμαι, τώρα μου λες για δομημένο σύστημα. Εξήγησέ μου ποιο είναι αυτό το δομημένο σύστημα», του είπε ο πρόεδρος.
Ο Αντώνης Γρέγος φέρεται να χρωστούσε πολλά στο σύστημα του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Προσελήφθη ως «δικό μας παιδί» το 1991 στη θέση του διοικητικού γραμματέα με ειδικότητα στα οικονομικά, αν και τα τυπικά προσόντα του ήταν εκείνα του απόφοιτου της Δημόσιας Σχολής Εμπορικού Ναυτικού Νέας Μηχανιώνας, από όπου αποφοίτησε ως δόκιμος πλοίαρχος.
Στο βιογραφικό του επαναλαμβάνει συνεχώς την ειδικότητά του στα οικονομικά (;), ίσως γι' αυτό ζήτησε και τοποθετήθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Ωστόσο, κατά τη θητεία του δίπλα στον Σαξώνη στην Ταμειακή Υπηρεσία του δήμου για πάνω από μία δεκαετία δεν αντελήφθη το παραμικρό για την υπεξαίρεση-μαμούθ ή τουλάχιστον έτσι υποστήριξε στο δικαστήριο.
Και οι «μεταμορφώσεις» του βουλευτή δεν τελειώνουν εδώ. Ο δόκιμος πλοίαρχος που έγινε ειδικός στα οικονομικά στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου, αν και Χιώτης -και οι δύο γονείς του έχουν έρθει στη Θεσσαλονίκη από τη Χίο- και μέλος του συλλόγου Χίων «Αγία Μαρκέλλα», εμφανίζεται εδώ και χρόνια ως απόγονος... Μακεδονομάχων, φορώντας τη στολή τους στις παρελάσεις, ως μέλος του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς».
Μ.Φ.