Πολιτικη & Οικονομια

Παυλόπουλος: «Θα υπερασπιστώ τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Χώρας μας»

Η έμμεση απάντηση στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pavlopoulos-erdogan.jpg
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Έμμεση, αλλά σαφή απάντηση έδωσε στο τουρκικό ΥΠΕΞ από τη Νίσυρο όπου βρίσκεται για τους εορτασμούς της 70ής ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Ειδικώς προς αυτούς, υπενθυμίζουμε και το αυτονόητο δικαίωμα της Ελλάδας, κατά τις διατάξεις του άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ περί προληπτικής νόμιμης άμυνας, να τα θωρακίζει αμυντικά εναντίον κάθε επιβουλής, με όλα τα διαθέσιμα μέσα, όταν και εφόσον το κρίνει σκόπιμο. Επιπλέον, η Τουρκία δεν έχει κατά το Διεθνές Δίκαιο λόγον επ’ αυτού, διότι δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στην Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων» είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Κλείνοντας την ομιλία του κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη Νισύρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε ένα ακόμη μήνυμα: «Καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας μου, και όχι μόνο, θα πράξω ό,τι μου αναλογεί προκειμένου να υπερασπισθώ αφενός την μακραίωνη Ιστορία και την αναντίρρητη ελληνικότητα της Νισύρου και όλων των Δωδεκανήσων. Και, αφετέρου και σύμφωνα με όσα εξέθεσα, τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν γένει».

Σημειώνεται ότι σήμερα εορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα σε όλα τα Δωδεκάνησα η ένωσή τους με την Ελλάδα, με παρελάσεις και παραδοσιακές γιορτές.

Στο πλαίσιο των εορτασμών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος βρίσκεται στη Νίσυρο, συνοδευόμενος από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη. Εκεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί σε επίτιμο δημότη, ύστερα από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για τους εορτασμούς ενσωμάτωσης, στη Ρόδο βρίσκεται εξάλλου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.