Πολιτικη & Οικονομια

Χαμός στη Βουλή με τον Κασιδιάρη - Είπε σε μουσουλμάνο βουλευτή: Είσαι Τούρκος

Μεγάλη ένταση – Διακόπηκε η συνεδρίαση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kasidiaris.jpg
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης πήρε τον λόγο, αποκαλώντας «Τούρκο» τον Έλληνα μουσουλμάνο βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Συγκεκριμένα, ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης επικαλέστηκε τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί «τεσσάρων Τούρκων βουλευτών» στο Ελληνικό κοινοβούλιο και απαίτησε να αποχωρήσει ο Μουσταφά Μουστουφά πριν συνεχιστεί η συνεδρίαση.

Μάλιστα, μετέφερε και στα τουρκικά τη φράση του Ερντογάν. Όλα αυτά συνοδεύτηκαν από αναφορές στην περίοδο που υπηρετούσε ο ίδιος στις ένοπλες δυνάμεις και για το πόσο «μάχιμος» ήταν.

Τόσο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, όσο και βουλευτές από τα άλλα κόμματα της Βουλής επέκριναν έντονα τον Ηλία Κασιδιάρη και τη Χρυσή Αυγή. «Λες ό,τι λένε οι Τούρκοι» απάντησε ο Νίκος Κοτζιάς, αναφέροντας πως την ακραία ρητορική του Τούρκου προέδρου την αναπαράγουν στο ελληνικό κοινοβούλιο οι νεοναζί.

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ο Γιώργος Κουμουτσάκος καταδίκασε το γεγονός, ζητώντας να διαγραφούν από τα πρακτικά τα όσα ειπώθηκαν και να αποχωρήσει ο κ. Κασιδιάρης.

Η συνεδρίαση διεκόπη για λίγα λεπτά, και συνεχίστηκε αφού αποχώρησε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.