Πολιτικη & Οικονομια

Χωρίς την υπογραφή Σαλμά η πρόταση της ΝΔ για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη

Η δήλωση του βουλευτή για τη διαφοροποίησή του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δεν υπέγραψε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμά την πρόταση σύστασης της προκαταρτικής επιτροπής που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους τρεις υπουργούς Υγείας των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη σχετικά με τις δικογραφίες που έχουν έρθει στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis και τις τιμές των φαρμάκων.

Η πρόταση υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος και σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όχι όμως και τον βουλευτή της Μάριο Σαλμά, ο οποίος είναι ένας από τους «10» ελεγχόμενους στην προκαταρκτική επιτροπή που συστήθηκε με βάση την πρόταση της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο Μάριος Σαλμάς έκανε της εξής δήλωση:

«Δεν υπέγραψα την πρόταση για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας την 27/2/2018, μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής ευαισθησίας καθώς έχω παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή για την διερεύνηση των τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis. Με την ουσία της πρότασης δεν έχω καμία διαφωνία».