Πολιτικη & Οικονομια

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι συμμετείχε σε εκπαιδευτικά ταξίδια της Novartis

«Δεν υπάρχει υγειονομικός που να μην είχε πάρε-δώσε με τη συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία» αποκαλύπτει σε συνέντευξή του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αποκαλυπτικός ήταν ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καΐσας σε συνέντευξή του για την υπόθεση Novartis και τα όσα συμβαίνουν στον χώρο του φαρμάκου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 παραδέχτηκε ότι συμμετείχε και ο ίδιος σε εκπαιδευτικά ταξίδια που διοργάνωσε η φαρμακοβιομηχανία, επισημαίνοντας όμως ότι «δεν υπήρχε άλλος τρόπος εκπαίδευσης και ενημέρωσης».

EUROKINISSI

Επιπλέον, ανέφερε ότι είχε δεχτεί επανειλημμένα στο ιατρείο του προτάσεις από στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών, ώστε να εντάσσει στη συνταγογράφηση συγκεκριμένα φάρμακα έναντι οικονομικού ανταλλάγματος. Ουδέποτε, όμως, συμφώνησε και πολύ περισσότερο πήρε χρήματα ή άλλα ανταλλάγματα.

«Όλοι οι γιατροί, δεν υπάρχει υγειονομικός που να μην είχε πάρε-δώσε και με τη Novartis
και με τις άλλες φαρμακευτικές εταιρείες. Όλοι οι υγειονομικοί ήταν στα νύχια των εταιρειών και είναι στα νύχια των εταιρειών. Την εκπαίδευση την αναλάμβαναν οι εταιρείες. Και εγώ και οι άλλοι γιατροί δεν είχαν άλλον τρόπο τα τελευταία 40 με 50 χρόνια να εκπαιδευτούν, παρά μόνο να πάνε μέσω εταιρειών. Αυτή είναι η κατάσταση» διευκρίνισε ο βουλευτής Έβρου, ο οποίος ψήφισε υπέρ της εξεταστικής για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Σαμαρά και Πικραμένο και τους 8 υπουργούς.