Πολιτικη & Οικονομια

Σαμαράς στη Βουλή για Novartis: Δεν ήρθα για να απολογηθώ. Ήρθα για να καταγγείλω (video)

«Όλη η υπόθεση έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα των Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Δεν ήρθα για να απαντήσω στις άθλιες συκοφαντίες. Δεν ήρθα για να απολογηθώ. Ήρθα για να καταγγείλω». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για την προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis o πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Όλη η υπόθεση έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα των Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου. Το θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων εμείς τον φέραμε και ο ΣΥΡΙΖΑ τον καταψήφισε. Εμπιστεύομαι τη Δικαιοσύνη και γι' αυτό κατέθεσα μήνυση. Υπάρχουν 5, με τη σημερινή 6 καταγγελίες της Ένωσης Δικαστών, κατά της κυβέρνησης Τσίπρα. Τη Δικαιοσύνη την πιέζει η ίδια η κυβέρνηση» τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος έκανε λόγο για το «τέλος της αστικής δημοκρατίας».

 Παράλληλα τόνισε τόσο για τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και για τον εκδότη της εφημερίδας που ασχολήθηκε εντατικά με την υπόθεση, Κώστα Βαξεβάνη (τον οποίο κατονόμασε) «δεν έψαξαν για τους ενόχους, τους επέλεξαν».

«Δεν ήρθα να διατρανώσω πώς είμαι αθώος, δε το έχω ανάγκη. Ήρθα να καταγγείλω τους κίνδυνους για τη χώρα και το πολίτευμα. Προειδοποιώ το σώμα ότι όταν αποδειχθεί πλήρως πως το κατηγορητήριο είναι στημένο, και οι καταγγελίες εναντίον μου και εναντίον αθώων υπουργών συκοφαντικές θα φανεί τι ολέθριο προηγούμενο πάει να δημιουργηθεί αφού κάθε κυβέρνηση θα μπορεί να επικαλείται ανωνύμους ψευδομάρτυρες για να σπιλώνει τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Μιλάμε για το τέλος της αστικής δημοκρατίας» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.