Πολιτικη & Οικονομια

Παναγιώτης Πικραμμένος για Novartis: Περίμενα λίγο σεβασμό

Η φορτισμένη ομιλία του πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού που αρνήθηκε ότι δωροδοκήθηκε

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για «ασύστολα ψεύδη» και «απαράδεκτες συκοφαντίες» έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του για την υπόθεση «Novartis».

Με τρεμάμενη φωνή είπε: «Στην αρχή αιφνιδιάστηκα, τώρα όμως κατατρέχομαι από αισθήματα οργής και αγανάκτησης. Κατηγορούμαι ότι ως ενεργεία δικαστικός λειτουργός δωροδοκήθηκα. Είναι πρόδηλο ότι οι μυθιστορηματικές αυτές κατηγορίες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για να κατηγορείται άδικα και να σπιλώνεται βάναυσα ένας άνθρωπος που υπηρέτησε 40 χρόνια την ελληνική δικαιοσύνη» υπογράμμισε ο κ. Πικραμμένος, ο οποίος διετέλεσε υπηρεσιακός πρωθυπουργός από τις 17 Μαΐου 2012 έως τις 21 Ιουνίου 2012.

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012 κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύσκολα προβλήματα: Τεταμένες σχέσεις με δανειστές, κίνδυνο μπλακ άουτ στη χώρα, τεράστιες αναλήψεις καθημερινώς από τα ATM, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Έργο μας ήταν να οδηγηθεί η χώρα σε ομαλές εκλογές» θυμήθηκε.

«Δώσαμε χρήματα μόνο στον ΕΟΠΥΥ»

Και συνέχισε: «Οι ισχυρισμοί αυτοί (σ.σ. της μάρτυρας με τον κωδικό όνομα Αικατερίνη Κελέση) είναι αποκύημα της φαντασίας του μάρτυρα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα διότι επί πρωθυπουργίας μου ουδέποτε καταβλήθηκαν χρήματα ούτε στην ελεγχόμενη ούτε σε καμία άλλη φαρμακευτική εταιρεία».

«Εμείς το μόνο που κάναμε είναι να δώσουμε χρήματα στον ΕΟΠΥΥ» ξεκαθάρισε ο πρώην πρωθυπουργός και έκανε λόγο για «αόριστους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς όπως αυτοί της ανώνυμου μάρτυρος». 

«Το περιεχόμενο της κατάθεσης δεν είναι προϊόν ιδίας αντίληψης της μάρτυρος, ούτε καν αποτελεί προσωπική της εκτίμηση για πραγματικά γεγονότα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην από οκτώ μόλις γραμμές μαρτυρίας της για το πρόσωπό μου, η μάρτυρας αναφέρει τρεις φορές ότι αυτά που καταθέτει βασίζονται σε ισχυρισμούς και σε αυτά που διέδιδε ένα τρίτο πρόσωπο ο τότε αντιπρόεδρος της εταιρίας. Ένα πρόσωπο με το οποίο δεν είχα ποτέ ούτε έχω καμία απολύτως σχέση» πρόσθεσε ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός.