Πολιτικη & Οικονομια

Συρρίκνωση (;) της ΕΡΤ: ασαφές τοπίο

Συγκεχυμένες οι συζητήσεις 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
42018-88789.jpg

Το πόσο συγκεκχυμένη είναι η κατάσταση ως προς την πιθανή συρρίκνωση της ΕΡΤ (μετά το χτεσινό σχετικό δημοσίευμα της "Real News"), φάνηκε και σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική συζήτηση στη ΝΕΤ, όπου έλαβαν μέρος οι κκ. Μιχελάκης (ΝΔ), Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ) και Ν. Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ). Στη συζήτηση ακούστηκαν πολλές γενικότητες και διατυπώθηκαν αρκετά ετεροβαρή σχόλια, ενώ οι εκπρόσωποι των κομμάτων απέφυγαν τις σαφείς τοποθετήσεις. Σχετικά αποσπάσματα:

"Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ (δημοσιογράφος): Τι μέλλει γενέσθαι;

Ι. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Δεν έχω πληροφόρηση. Δημόσια τηλεόραση πρέπει να υπάρχει. Δεν πρέπει όμως να απαξιώνεται. Απαξιώνεται το τελευταίο διάστημα από τις συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις. Τα αιτήματα να προβάλλονται, αλλά τι εξυπηρετεί αυτό να γίνεται την στιγμή που ο πρωθυπουργός είναι στην Κίνα; Έχουμε συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις. Πρώτα απ' όλα το «μαγαζί» αυτό πρέπει να διασφαλίζεται από τους ίδιους του εργαζόμενους.

Μ. ΜΙΧΕΛΙΔΑΚΗ (δημοσιογράφος): Ναι αλλά οι εργαζόμενοι διεκδικούν μεγάλου διαστήματος δεδουλευμένα.

Ι. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Κοιτάξτε, μπορούσα να υπεκφύγω. Δεν το έκανα, απάντησα άμεσα. Δεν πρέπει να ξεχνούμε και τις αλλαγές στο ψηφιακό τοπίο, που πρόκειται να γίνουν.

Ν. ΠΑΠΠΑΣ: Η δημόσια τηλεόραση δεν υποφέρει από τους εργαζόμενούς της. Και απορώ που το υποστήριξε αυτό, πριν λίγο, ο κ. Μιχελάκης. Προς το παρόν μένω σε αυτό.

Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Η ΕΡΤ μπορεί να χρειάζεται εξορθολογισμό και εκσυγχρονισμό, αλλά όχι κλείσιμο. Δεν πρέπει να υπάρχουν παρεμβάσεις από τα κόμματα, αλλά και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ πρέπει να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων που βιώνει η χώρα».

Μ.Φ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.