Πολιτικη & Οικονομια

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα θα είναι υπό επιτήρηση και μετά το Μνημόνιο

Άσχετα αν πανηγυρίζει η κυβέρνηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
lagard_-_jacob_polackek.jpg
EUROKINISSI/ JACOB POLACKEK

«Υποθέτουμε ότι τον Αύγουστο θα ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα (Σ.Σ.Μνημόνιο). Μπορώ να καταλάβω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα θέλει να το πανηγυρίσει αυτό, σαν χειραφέτησή της. Αλλά η χώρα θα συνεχίσει να είναι υπό επιτήρηση, πρέπει να συνεχίσει ν΄ ακολουθεί τους συμφωνημένους κανόνες».

Αυτό είπε η κ. Κριστίν Λαγκάρντ, γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου (ΔΝΤ) στην εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», προλαβαίνοντας από τώρα τους μελλοντικούς πανηγυρισμούς.

Άλλα ουσιώδη:  

  • «Οι Ευρωπαίοι έχουν επενδύσει πολλά χρήματα στην Ελλάδα και επομένως  έχουν έννομο συμφέρον να συνεχίσει η Αθήνα τις μεταρρυθμίσεις και να κάνει όσα έχει υποσχεθεί»
  • Δε συμφωνώ ότι το ΔΝΤ δεν έχει συνεργαστεί καλά με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. «Δεν θα το έλεγα αυτό. Έχουμε συνεργαστεί πολύ καλά με την Ιρλανδία, την Πορτογαλία ή την Κύπρο. Στην Ελλάδα ήταν πιο δύσκολο, αλλά όλα είναι πιο δύσκολα εκεί»
  • Ας φτιάξει η ΕΕ ένα ευρωπαϊκό ΔΝΤ. «Γιατί όχι; Η κρίση έδειξε ότι η Ευρωζώνη χρειάζεται ένα μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων, ανεξάρτητο, σε πλήρη ετοιμότητα και με αυστηρούς κανόνες. Το πώς θα ονομάζεται αυτός ο μηχανισμός είναι δευτερεύον ζήτημα». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.